Izabrani novi školski odbori u 53 niške škole

Izvor: JužneVesti.com, 15.Feb.2024, 10:28

Izabrani novi školski odbori u 53 niške škole

Novi članovi školskih odbora u 53 niške osnovne i srednje škole imenovani su na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada Niša.

Da su u brojnim niškim školama školski odbori sa isteklim mandatom nedavno su ukazivali neki direktori i članovi odbora, ali obrazloženje o tome zašto nema imenovanja novih članova tada nisu dali iz Skupštine Grada.

U poslednji čas dnevni red sednice Skupštine Grada dopunjen je upravo tačkom predloga Odbora za imenovanje za nove >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << članove školskih odbora.

Školski odbor je najviši organ upravljanja ovom obrazovnom ustanovom koji ima devet članova - tri roditelja, tri predstavnika zaposlenih i tri predstavnika lokalne zajednice. Svi zajedno zaduženi su za upravljanje školom, donošenje svih bitnih akata, finansijskih planova, a utiču i na izbor direktora. Biraju se mandat od 4 godine.

Dok su u Medicinskoj školi i Gimnaziji "9. maj" promenjeni članovi koji su predstavnici roditelja, a u OŠ "Zoran Đinđić" član koji predstavlja lokalnu zajednicu i jedan predstavnik zaposlenih, u preostalih 50 škola imenovani su novi članovi odbora.

Nove školske odbore dobile su 32 osnovne škole, gimnazije "Bora Stanković", "Stevan Sremac" i "Svetozar Marković", kao i srednje stručne škole u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.