Izabrane firme koje će graditi vrtić u Panteleju, cena oko 93 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2023, 15:45

Izabrane firme koje će graditi vrtić u Panteleju, cena oko 93 miliona dinara

Iako je, prema ranijim najavama nadležnih, kamen temeljac za novi vrtić u Panteleju u Nišu trebalo da bude postavljen još do kraja 2021, tek su na tenderu Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj izabrane firme koje će ga graditi. Cena je oko 93 miliona dinara sa PDV-om, a izvođači će imati 250 dana od potpisivanja ugovora da završe posao.

Za izgradnju će biti zadužene beogradske firme ASB Plus, Termo-max, Videomont i Konstruktel, kao i novosadska >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << firma Intec.

ASB Plus već se odazivala tenderima u Nišu, pošto se javljala da rekonstruiše javne toalete, ali je tada odbijena jer je nudila veću cenu od predviđene.

Osim izabranih firmi, javnoj nabavci se odazvao Ami monter iz Kruševca, zatim grupa ponuđača koju čine valjevski Kej i Pripremna gradilišta, beogradski Almaks, Pin centar, Grappa i Tim tehno, kao i grupa ponuđača u kojoj su niški Sib invest, Terming electrotechnology i Vokamont gradnja, čačanski Alfako inženjering, beogradska Machina security, Termopro iz Aleksandrova i Sigmaprevent iz Vrnjačke Banje.

U Odluci o dodeli ugovora istaknuto je da je grupa od pet ponuđača, koja je na kraju izabrana, ponudila najpovoljniju cenu - 93.311.235 dinara sa PDV-om.

Podsetimo, vrtić bi trebalo da bude izgrađen na Bulevaru Svetog Pantelejmona (prema katastarskim podacima, lokacija je na broju 87) i nalazi se u ovogodišnjem Programu uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture.

Na poslednjem upisu niške Pčelice bilo je mesta za 1.041 dete u 28 vrtića, pa bi novi trebalo da skrati listu čekanja, koja je dugogodišnji problem u gradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.