Izabran izvođač radova u kuglani u Nišu, cena - 330.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 20.Maj.2023, 10:04

Izabran izvođač radova u kuglani u Nišu, cena - 330.000 evra

Adaptaciju prostora za "classic" kuglanu, koja bi trebalo da ima četiri staze radiće firme SIB invest iz Niša i Termopro iz merošinskog sela Aleksandrovo pošto je njihova ponuda, prema oceni komisije, bila najbolja na tenderu koju je raspisao KLER. Vrednost radova je niža od procenjene, a iznosi 38.623.465 dinara sa PDV-om.

Stiglo je sedam ponuda na tender, kriterijum je bila cena, a najpovoljniju ponudu dali su SIB invest iz Niša i Termopro >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz merošinskog sela Aleksandrovo.

Procenjena vrednost javne nabavke bila je 41.666.666,66 dinara, a izabrani dvojac dao je oko 3 miliona dinara manju ponudu- 38.623.465,80 dinara sa PDV-om što je oko 330.000 evra.

Jedina ponuda koja je bila odbijena kao neprihvatljiva po ceni bila je od grupe privrednih subjekata čija provena radova je bila 53.333.333,33 sa PDV-om.

Mesto buduće kuglane; foto: Ljubica Jocić SIB invest postoji od 2008. godine u Nišu i prema podacima sa APR-a, u 2022. godini prosečan broj zaposlenih bio je 42. I Termopro posluje od 1998. godine, a prema podacima sa APR-a, prosečan broj zaposlenih prošle godine bio je 12.

Javna nabavka obuhvata izvođenje radova na adaptaciji izgrađenog prostora u kuglanu tipa "classic" u okviru sportsko rekreativnog centra "Čair" u Nišu i to arhitektonsko-građevinskih radova, radova na mašinskim instalacijama, elektroenergetskim instalacijama i telekomunikacionim instalacijama kao i nabavka i ugradnja opreme za opremanje prostora kuglane - piše na Portalu javnih nabavki.

Rok izvođenja radova je 120 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao.

Prema podacima iz javne nabavke, kuglana će imati četiri staze, kafić, svlačionice i višenamenski prostor, a radovi obuhvataju i nabavku i montažu sedišta tribina u prostoru gledališta kuglane. Izvođač radova ima obavezu da u kuglani obezbedi, između ostalog, automate za postavljanje čunjeva, 4 garniture po 9 čunjeva, ukupno 22 kugle, sredstva za čišćenje staza i kugli, kao i dve kamere za snimanje treninga i mečeva.

Nabavka podrazumeva i obuku osoblja zaposlenog na kuglani za upravljanje programima za vođenje utakmica i svih vrsta takmičenja, kao i za održavanje staza i kompletne opreme - piše.

Garantni rok za kvalitet izvedenih radove iznosi 24 meseca i računa se od datuma primopredaje radova.

Zbog izmena dokumentacije, javna nabavka je dva puta bila pomerana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.