Ivan Redi zaveštao organe

Izvor: NiskeVesti.rs, 05.Okt.2016, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Redi zaveštao organe

Na Klinici za nefrologiju, poznati niški arhitekta Ivan Redi potpisao je donorsku karticu i tako zaveštao svoje organe. On je to učinio u prisustvu direktorke pomenute klinike Radmile Veličković Radovanović, a razlog je, kako navodi, njegova građanska dužnost.

“Ako na ovaj način spasem jedan život, spasiću čovečanstvo. Cenim što su meni dragi ljudi to isto učinili i tako podstakli i mene. Uvek sam se rukovodio onim što mi srce kaže. Ako ono poručuje da je >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << to ispravno ja ću to uraditi odmah”, naglašava Redi.
On se na ovaj korak odlučio čim je saznao da postoji i u Srbiji, ali je proces trajao duže, zbog obaveza i čestog odsutvovanja iz Niša.

Ovim putem promovisana je važnost donorstva u Srbiji koja našu zemlju i dalje stavlja na dno lestvice kada je reč o zaveštanju organa.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.