Ističe rok poslodavcima i građanima da se prilagode novim merama, kažnjavanje od 10. avgusta

Izvor: JužneVesti.com, 06.Avg.2020, 13:08

Ističe rok poslodavcima i građanima da se prilagode novim merama, kažnjavanje od 10. avgusta

Rok da naprave plan primene mera za borbu protiv kovida poslodavcima ističe u ponedeljak 10. avgusta i do tada su dužni da preciziraju pravila ponašanja zaposlenih i korisnika, objašnjava načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski. Tek nakon toga će inspektori početi da kažnjavaju one koji krše propise, dodaje, a kazne su od 10.000 do milion dinara.

Da je nejasno kako se kontroliše sprovođe mera ukazali su gradski inspektori, a da i kako će se kažnjavati oni koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << krše mere štabova za vanredne situacije još nije regulisano, ukazao je predsednik Prekršajnog suda u Nišu.

Do sada niko nije kažnjen - zato što kažnjavanje nije ni počelo, objašnjava načelnica Nišavskog upravnog okruga Dragana Sotirovski i objašnjava proceduru. Sotirovski pojašnjava da kažnjavanje još nije počelo; foto: JV

Do 10. avgusta je država dala mogućnost, odnosno naložila da svi poslodavci imaju plan primene mera za borbu protiv kovida koji oni moraju da donesu. To je jedan dokument u kome postoje određene mere koje treba da se sprovedu među zaposlenima i među korisnicima određenih usluga - kaže Sotirovski.

Taj dokument treba da precizira pravila ponašanja, odnosno da je neophodno da se nose maske i drži distanca, koliko se puta dnevno čisti i dezinfikuje, kako treba da se ponašaju zaposleni, a kako korisnici usluga.

Sotirovski kaže da do ponedeljka ta pravila treba da budu jasno označena na oglasnoj tabli i da i ako se pravila ne poštuju.

Kazne za fizička lica su od od 10.000 do 20.000 dinara, a za privredne subjekte od 800.000 do milion dinara. Tek posle 10. avgusta će inspektori rada da idu u kontrolu da vide da li su pravni subjekti doneli to i da li se toga pridržavaju. Do tada oni idu samo u savetodavne posete - pojašnjava.

Poslodavci imaju još malo vremena da pripreme plan, a posle 10. avgusta će inspektori i Komunalna milicija kontrolisati i kažnjavati poslodavce i građane koji se mera protiv širenja korone ne pridržavaju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.