Niš: Inspekcija zabranila deponiju

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš: Inspekcija zabranila deponiju

Niš -- Republička inspekcija za zaštitu životne sredine zabranila je odlaganje otpada na niškoj deponiji.

U Javno-komunalnom preduzeću "Medijana" kažu da se traži rešenje za novonastalu situaciju.

"Tehnički uslovi za odlaganje otpada na niškoj deponiji još uvek postoje i tražili smo da se zabrana ukloni", rekao je Tanjugu direktor JKP "Medijana" Bratislav Vučković.

Vučković je naveo da se otpad privremno odvozi na aleksinačku deponiju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Deponija na Bubnju odlukom nadležne inspekcije bila je zatvorena 2006. godine, posle toga započeta je rekultivacija i nastavljeno je odlaganje otpada otvaranjem novog polja.

U Nišu i u još sedam opština već je usvojena odluka o osnivanju regionalnog centra i plan upravljanja otpadom, a osnivači su saglasni da se izgradnja centra i postrojenja za tretman otpada obezbedi uključivanjem privatnog partnera i izdavanjem koncesije.

Osim Niša, u osnivanju centra učestvuju još opštine Doljevac, Ražanj, Sokobanja, Svrljig, Aleksinac, Merošina i Gadzin Han i ta procedura je u toku.

Centar će se nalaziti na lokaciji "Keleš" u produžetku niške deponije na Bubnju.

Računa se, kako je ranije saopšteno, na najmanje 200 tona mešovitog otpada dnevno koji će biti dopreman u centar.

Raspisivanje tendera najavljeno je za narednu godinu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zabranjeno odlaganje otpada

Izvor: Akter, 26.Dec.2013

Republička inspekcija za zaštitu životne sredine zabranila je odlaganje otpada na niškoj deponiji, a u preduzeću "Medijana" kažu da se traži rešenje

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.