In memoriam: Tomislav Simić

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2024, 21:28

In memoriam: Tomislav Simić

U Nišu je posle duge bolesti u 61. godini preminio Tomislav Simić, nekadašnji košarkaš, trener, sportski radnik i jedan od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba Junior. Komemoracija će biti u sredu, 14. februara u Sportskom savezu Niša, a sahrana dan kasnije.

Tomislav Simić je rođen 6. avgusta 1963. godine u Đakovici, a osnovnu i srednju školu je završio u Prokuplju. U tom gradu je započeo košarkašku karijeru pošto je 1979. postao član kluba Milan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Toplica.

Bio je član Puljanke iz Pule, Kolubare iz Lazarevca, Radničkog iz Beograda, Studenta iz Niša, Bora, Napretka iz Aleksinca, niškog Viner Brokera, Goše iz Smederevske Palanke, Morave iz Vladičinog Hana, a igračku karijeru je završio u Studentu iz Niša 1997. godine.

Bio je član juniorske reprezentacije 1981. godine.

Bio je jedan od osnivača Omladinskog košarkaškog kluba Junior, ali i trenerski savetnik rumunskog Energija, trener juniora Ergonoma i selektor Univerziteta u Nišu. Bio je član predsedništva Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije.

Komemoracija Tomislavu Simiću biće održana 14. februara od 13 sati u Sportskom savezu Niša u Ulici Strahinjića Bana.

Sahrana je u četvrtak, 15. februara u 14:30 na Novom groblju u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.