I prosvetari pozivani da dočekaju Vučiča u Nišu?

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2018, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I prosvetari pozivani da dočekaju Vučiča u Nišu?

Osim onih koji rade u javnim preduzećima, ustanovama i Gradskoj upravi u Nišu, redakciji Južnih vesti javilo se i nekoliko nastavnika iz niških škola koji tvrde da se od njih traži da ne idu nastavu, već da odu do fabrike Cumtobel, koja će uskoro biti otvorena u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića.

Spremajući se za čas u popodnevnoj smeni, kako kaže jedan od nastavnika niške srednje škole, koji je insistirao da ostane anoniman, pozvao ga je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od zaposlenih i rekao mu da mora da ide na otvaranje Cumtobela i dočeka predsednika Vučića.

Rečeno mi je da što pre odem do Skupštine grada, jer odatle kreće autobus i budem na otvaranju. Odbio sam i rekao da se neću pojaviti, jer imam čas i ne želim da prisustvujem tom “spektaklu” - naveo je nastavnik.

Nastavnici kažu da nije bilo spiskova, već da su ih neposredno pred otvaranje fabrike zvale uglavnom kolega iz Srpske napredne stranke i direktori, koji su ih upućivali odakle kreće autobus.

Načelnik Školske uprave Dragan Gejo kaže da nema nikakve informacije o tome da prosvetni radnici moraju da idu na otvaranje fabrike, kao i da nije u Nišu i da mu se dosad niko nije požalio na to.

Ja sam u Jagodini na seminaru koje organizuje Ministarstvo i zaista nemam nikakve informacije o tome. Niko mi nije javio ništa o tome, prvi put čujem. Ako dolazi neko, pa i predsednik na primer, građani mogu da odlučuju sami šta će da rade, što bi ih neko terao - navodi Gejo.

Podsetimo, ovo nije prvi put da se pred dolazak Vučića u Niš, oni koji bi trebalo da budu na svom radnom mestu, "mobilišu" i odvoze ispred fabrike koju otvara predsednik, a zaposleni u javnom sektoru kažu da su se i danas pravili spiskovi za odlazak na otvaranje Cumtobela.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.