I Radnik iz Surdulice preti istupanjem iz Superlige zbog suđenja

Izvor: JužneVesti.com, 20.Feb.2024, 23:03

I Radnik iz Surdulice preti istupanjem iz Superlige zbog suđenja

Da li je istupanje Fudbalskog kluba Radnik iz Surdulice iz Superlige potez koji će konačno doprineti poboljšanju regularnosti suđenja u srpskom fudbalu pitanje je o kom već izvesno vreme razmišljaju u klubu sa juga Srbije. Iz Radnika upućuju molbu i zahtev Sudijskoj komisiji na čelu sa Dejanom Santračem da "prestane sa satiranjem njihovog kluba i pruži ravnopravno suđenje u Superligi".

Nakon niškog Radničkog, zamerke na suđenje u Superligi dao >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je surdulički Radnik gde kažu da nemaju ništa protiv nijednog kluba u ligi, niti protiv čelnika Fudbalskog saveza Srbije.

Međutim, sigurni smo da je uz ovakvo suđenje i rad Sudijske komisije na čelu sa Dejanom Santračem, to, “Sizifov posao”. Od 7. kola Superlige i utakmice sa Partizanom, ljudi određeni da dele pravdu, seju nepravdu na račun našeg kluba. Naše primedbe se odnose isključivo na jednog čoveka čije je ime Dejan Santrač i na jednu organizaciju, Sudijsku komisiju, na čijem je čelu upravo pomenuti Dejan Santrač. Njegovim delegiranjem arbitara i distribucijom naloga, on direktno učestvuje u krojenju rezultata utakmica FK Radnik. Motiv i cilj zbog kojeg to radi su vrlo jasni - kažu u Radniku.

Sa 11 bodova Radnik je trenutno poslednji na tabeli, a tvrde da od 7. kola doživljavaju "skandalozno i tendenciozno suđenje koje je mnogo puta direktno uticalo na rezultate i dalju sudbinu".

Santračevi dobitnici „Oskara“ za najskandaloznije suđenje na utakmicama Radnika smenjuju se na terenu i u VAR sobi. Meč protiv Partizana u Humskoj odigrali smo 17. septembra i tada je Dejan Trifković pokazao dva nepostojeća jedanaesterca za crno-bele i na pravdi Boga pokazao našem kapitenu Oreščaninu crveni karton. Kao nagradu za dobro urađen posao, javno „kažnjeni“ Dejan Trifković je posle samo dva kola nagrađen ulogom VAR sudije na utakmici koju je Radnik igrao u Surdulici protiv Javora i bio drastično oštećen izostankom reakcije VAR sudije za direktan crveni karton našem protivniku. Mislili smo i nadali se da će se na tome završiti, međutim, to je bio samo početak - kažu iz surduličkog kluba.

Iz Radnika tvrde da je Dejan Santrač u sukobu interesa kao čelnik Sudijske komisije i čelni čovek Železničara iz Pančeva iako Santračevog imena nema u Železničaru, prema podacima iz APR-a.

A nije tajna da se u pančevačkom klubu, pomenuti pita za sve. Slučajno ili ne, svi protivnici protiv kojih igra Radnik, u narednom kolu igraju protiv Železničara. Tako Santraču nije bilo teško da osmisli mehanizam, po kojem protiv nas suđenjem pogura naše protivnike, a onda ih "sačeka i ošteti", Trifkovićima, Stamenkovićima i ostalim njegovim sudijama na utakmicama protiv njegovog tima. Konkretno, u 19. kolu Radnik bude „iskasapljen“ sudijskim odlukama Ivana Stamenkovića na utakmici protiv Novog Pazara, izmisli se kazneni udarac za našeg protivnika i crveni karton našem igraču, da bi u narednom, 20. kolu Novi Pazar bio žrtva istog delioca "pravde" pogađate, protiv Santračevog Železničara - kažu u Radniku.

Iz surduličkog kluba pozivaju fudbalsku javnost da sa posebnom pažnjom isprati utakmice svih klubova koji se bore za opstanak i da uporede kakvo suđenje ima Radnik, a kakvo Železničar.

Molimo i sve nadležne koji brinu o srpskom fudbalu, da najozbiljnije razmisle o presedanu koji smo spremni da učinimo, a to je istupanje iz Superlige usled tretmana koji imamo, od strane sudija i Sudijske komisije! Bez obzira na posledice Radnik će razmotriti opciju istupanja iz Superlige i zajedno sa još nekolicinom klubova koji proživljavaju sličnu sudbinu kao mi, zatražiti hitnu smenu Dejana Santrača sa mesta Predsednika Sudijske komisije - kažu.

Ni Sudijska komisija, ni Dejan Santrač, a ni Fudbalski savez Srbije se nisu oglašavali oko ovih navoda Radnika i ranijih navoda Radničkog.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.