Humanitarni seminar samoodbrane za žene u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 22.Nov.2022, 14:30

Humanitarni seminar samoodbrane za žene u Nišu

Žene i devojke koje žele da nauče više o samoodbrani imaće priliku za to u nedelju, 27. novembra, od 13 sati, u sali niškog kluba Fort Jiu-Jitsu. Povod je Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, koji se obeležava 25. novembra. Kotizacija je 500 dinara, a sav novac biće uplaćen Sigurnoj kući u Nišu.

Seminar će se sastojati iz teorijskog i praktičnog dela. Učesnice će najpre moći da čuju nešto više o suzavcima i biber-sprejevima - gde mogu da ih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << nabave i koje uopšte smeju da koriste, a zatim i da nauče neke jiu-jitsu tehnike.

Plan je da pokrijemo taj neki teorijski deo, da pričamo o tome šta može da se desi i kako izbeći neke situacije na najbolji način, a na kraju bismo odradili taj tehnički deo. Jiu-jitsu je rvačka veština koja se dosta fokusira na to da manja osoba može da savlada veću. Prešli bismo te neke osnove, pričali o suzavcima i biber-sprejevima, a posle prošli kroz tehnike koje bi mogle biti korisne - objašnjava Miloš Milosavljević iz kluba Fort Jiu-Jitsu.

Dodaje da će treneri pokušati da sve to “upakuju” u sat i po, kako bi seminar bio kratak i efektan, a ne zbunjujuć.

Učesnice treba da obuku komotnu garderobu i, kako navode organizatori, da sa sobom ponesu volju da učine nešto za sebe i druge.

Humanitarni seminar samoodbrane ideja je Isidore Baćević iz Rotarakt kluba Niš - Centar, koja smatra da se o nasilju nad ženama dosta priča, ali da se malo toga radi.

25. novembra obeležava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama. To je u poslednje vreme aktuelna tema, stalno slušamo nešto o nasilju nad ženama i nasilju uopšte, ali čini mi se da mnogo o tome pričamo, a vrlo malo radimo. Smatram da treba da se podiže svest u vezi sa tim - navodi Baćević.

Ističe da će seminar doprineti i tome da devojke i žene imaju više samopouzdanja ako se nađu u takvim situacijama.

Biće do 25 učesnica zbog veličine sale kluba, pa je neophodno prijaviti se putem linka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Humanitarni kurs samoodbrane za žene biće održan u nedelju u Nišu

Izvor: Danas, 22.Nov.2022

Humanitarni kurs samoodbrane za žene i devojke biće održan u nedelju u 13 časova u sali kluba “Fort Jiu-Jitsu” u Nišu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.