Izvor: RTV 5, 09.Avg.2012, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Humanitarni koncert za Tomislava – 21. avgust, Niška tvrdjava (video)

Tomislav Cvetković se sa opakom bolešću bori već četiri godine. Prošle godine mu je uradjena transpantacija matičnih ćelija, ali se, leukemija vratila. Sada je u Nemačkoj, i nova transplantacija je za njega jedino rešenje.
“Tomislav je u izolacionoj sobi, pre 14 dana uradjena mu je druga transplantacija, za njega je jedino rešenje novo presadjivanje. Za sada je dobro, ali predstoji mu velika borba. Hvala svima, koji ikako mogu da pomognu, izborićemo se mi sa ovim”, kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << otac Dragan Cvetković.
Porodica, prijatelji, nišli umetnici, organizuju veliki humanitarni koncert, kako bi prikupili sredstva za lečenje Tomislava Cvetkovića.
“Cilj nam je da okupimo više od 5.000 ljudi, koncert se održava na prostoru iznad kafića, gde se održava i Nišville, karte se prodaju po ceni od 500 dinara, svuda u gradu”, kaže drug tomislava Cvetkovića, i jedan od organizatora koncerta, Dušan Ilić.

Osim rok grupa na koncetu će nastupiti i flautistkinja Andjela Bratić, i hor Branko, program će voditi Ivan Zeljković. Grad Niš pridružio se organizaciji koncerta. Gradonečelnik Niša poziva sve Nišlije dobre volje da dodju 21. avgusta u Nišku trdjavu, i pomognu svom sugradjaninu.
“Tomislavu je za lečenje potrebno 130.000 evra, do sada je prikupljena polovina,  pozivam sve ljude da pokažu da je Niš grad otvorenog srca” kaže gradonačelnik Perišić.
Tomislav Cvetković ima trideset pet godina, oženjen je i ima ćerkicu od sedam meseci. Nišlije su već pokazale humanost, kada se, tražeći sličnog donora, na tipizaciju krvi u Domu vojske prošle godine u Nišu, javilo preko 4.000 ljudi.  

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.