Hodnik jedino mesto za razgovor sa Zaštitnicom građana u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jul.2018, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hodnik jedino mesto za razgovor sa Zaštitnicom građana u Nišu

Nišlije koje imaju neke pritužbe ili žele da prijave neki problem Zaštitnici građana to mogu učiniti samo u hodniku poslovnog prostora koji gradski ombudsman deli sa energetskim menadžerom Grada Niša. Inače, u hodniku je samo tokom prošle godine sa Zaštitnicom i njenim saradnicima razgovarao 1.951 građanin.

Na problem sa prostorom Zaštitnica je ukazala u godišnjem izveštaju o radu, te zatražila od nadležnih da im obezbedi dostojanstvene uslove rada.

Ovakvim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << uslovima za rad se na izvestan način devalvira Kancelarija zaštitnika građana i lokalna samouprava, a takođe i sami građani, koji vrlo često izražavaju nezadovoljstvo nedostakom prostorije za njihov prijem, očekujući sa pravom diskreciju prilikom neposrednog obraćanja zaposlenima - navodi se u izveštaju.

Gradski ombudsman objašnjava da ona i još troje zaposlenih u ovoj instituciji rade u jednoj kancelariji u poslovnom prostoru u Ulici Nade Tomić, a da je prijem građana jedino moguć u hodniku, te da zato često građani nemaju poverenja u samu insitituciju Zaštitnika.

Uslovi rada treba da budu takvi da građanin vidi da je došao u instituciju koja zaslužuje poverenje i pruža sigurnost poštovanja prava svakog građanina. To na prvi pogled deluje kozmetički, ali institucija mora da izgleda i da bude u skladu sa njenim društvenim značajem. To je poslednje mesto kome se građani obraćaju - piše u izveštaju Zaštitnice građana Niša.

Problem prostora Zaštitnice građana probudio je diskusiju na poslednjoj sednici Skupštine Grada. Odbornik Branislav Jovanović kritikovao je Grad što nije obezbedio adekvatan prostor gradskom ombudsmanu i zamerio da se istovremeno formiraju brojne komisije na koje se troši novac.

Gradonačelnik Darko Bulatović odgovorio je na kritiku i sam kritikovao osnivanje komisija, a priznao je i da postoji problem nedostatka prostora za Zaštitnika građana. Međutim, niko od nadležnih nije rekao kada će i kako taj problem biti rešen.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.