Hitna sednica Skupštine niške Palilule zbog dalekovoda u Brzom Brodu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Feb.2024, 17:20

Hitna sednica Skupštine niške Palilule zbog dalekovoda u Brzom Brodu

Zbog usvajanja izmena Generalnog urbanističkog plana Niša, Opština Palilula zakazala je za petak, 9. februar, hitnu sednicu Skupštine. Predsednik Opštine Bratislav Vučković kaže da treba da se izmeni trasa dalekovoda zbog nezadovoljnih meštana Brzog Broda.

Nakon brojnih protesta Brzobrođana zbog izgradnje nadzemnih dalekovoda, nadležni su popustili, pošto je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić novembra prošle godine rekla da će do kraja 2024. biti završena izgradnja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i da će dalekovodi ići podzemno.

Uslov je da se usvoje Četvrte izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Niša 2010 - 2025.

Sednica je hitna zbog izmene GUP-a. Hitno je da se to usvoji jer treba da se izmeni trasa dalekovoda zbog nezadovoljnih ljudi u Brzom Brodu - navodi Vučković.

Na 26. sednici Palilule, koja će biti održana u petak od 11 sati u Niškom kulturnom centru, na dnevnom redu je još 7 tačaka.

Osim usvajanja zapisnika za prethodne sednice, odborničkih pitanja i inicijativa i tačke “razno”, na spisku su davanje prethodnog mišljenja na nacrt Plana detaljne regulacije zone mešovite namene između Mokranjčeve, Zetske i “Čaira”, kao i davanje prethodnog mišljenja na nacrt Drugih izmena i dopuna Plana generalne regulacije područja Palilule - treća faza.

Odbornici će raspravljati i o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog budžeta Palilule i upoznavaće se sa izveštajem o izvršenju budžeta te opštine za prošlu godinu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.