Hitan sastanak zdravstvenih ustanova iz regiona zakazan u KC Niš zbog Lončara, otkazan zbog Vučića

Izvor: JužneVesti.com, 27.Okt.2020, 20:12

Hitan sastanak zdravstvenih ustanova iz regiona zakazan u KC Niš zbog Lončara, otkazan zbog Vučića

Neće biti najavljenog sastanka direktora više od 20 zdravstvenih centara sa jugoistoka Srbije, koji je hitno i po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara trebalo da se održi sutra u Kliničkom centru u Nišu. Sastanak je otkazan, kako su saopštili iz KC Niš, jer će se sa svim rukovodiocima kovid bolnica u zemlji tada sastati predsednik Aleksandar Vučić, ali u Beogradu.

Redakcija Južnih vesti, kao i ostali mediji jutros je obaveštena da će se u Kliničkom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << centru u Nišu u sredu 28. oktobra od 13 sati održati hitan sastanak o budućoj organizaciji rada i koordinaciji ustanova koje zbrinjavaju kovid pacijente iz regiona.

Kako su najavili iz Uprave KC Niš, sastanak je organizovan hitno i po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara.

Uprava niškog Kliničkog centra i stručna komisija ustanove za borbu protiv zarazne bolesti Covid- 19, na čijem je čelu prof. dr Radmilo Janković, a po odluci nadležnih organa, za vreme trajanja trećeg talasa epidemije, biće nosilac celokupne organizacije i međusobne saradnje svih regionalnih zdravstvenih ustanova - naveli su u pozivu.

Zato je sastanak planiran u Nišu, a najavljeno je da će razgovarati direktori više od 20 zdravstvenih centara sa jugoistoka Srbije, od Aleksandrovca do Preševa i od Kuršumlije do Kladova.

Cilj sastanka bio je dogovor o budućem načinu rada, pojasnili su, kako bi u trećem talasu epidemije jug bio potpuno spreman da što kvalitetnije i efikasnije zbrine pacijente.

S obzirom na to, da će Uprava niškog Kliničkog centra, takođe učestvovati i u formiranju privremene Covid bolnice u hali "Čair", obaveštavamo Vas i da će nadležni iz naše zdravstvene ustanove, tokom sutrašnjeg dana, obaviti razgovore sa rukovodstvom Grada Niša i na tu temu, a vezano za aktivnosti i angažovanje medicinskog osoblja Kliničkog centra Niš i rada u privremenoj Covid bolnici - takođe su naveli u pozivu.

Međutim, u istom danu kada je zakazan, sastanak je i otkazan.

Kako su saopštili iz Kliničkog centra, razlog je sastanak Vučića sa rukovodiocima svih kovid bolnica u Srbiji.

Zbog sastanka predsednika Republike Srbije, g. Aleksandra Vučića, sa svim rukovodiocima Covid bolnica u zemlji, koji je danas u popodnevnim satima zakazan za sutra, 28.10.2020. godine, u 12:15h i koji će biti održan u zgradi Palate Srbije, obaveštavamo Vas da je, sastanak koji je Uprava Kliničkog centra Niš, zakazala sa rukovodiocima svih regionalnih zdravstvenih centara sa juga i jugoistoka zemlje, za sutra u 13h, OTKAZAN - saopštili su.

Ovo su potvrdili i u Predsedništvu.

I dalje je u planu sastanak u Nišu, a u KC kažu da će o terminu novinare obavestiti naknadno.

Takođe su pozvali građane da poštuju mere i tako pomognu zdravstvenim radnicima koji se 7 meseci bore sa koronom. Napominju da su potpuno spremni za treći talas i predstojeći zimski period, koji prema rečima epidemiologa neće biti nimalo lak, ali kažu da će učiniti sve da ostanu na visini zadatka, uz poruku da "predaja, ni u kom slučaju, nije opcija".

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Korona preti: HITAN SASTANAK direktora zdravstvenih ustanova sa juga Srbije po nalogu ministra Lončara

Izvor: OkRadio.rs, 28.Okt.2020, 13:16

U Kliničkom centru u Nišu se danas, po nalogu ministra zdravlja Zlatibora Lončara, održava hitan sastanak u vezi sa organizacijom rada i koordinacijom između ustanova, prilikom zbrinjavanja i lečenja Covid pacijenata sa juga Srbije, saopšteno je iz ove ustanove. Uprava niškog Kliničkog centra...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.