Haskića Radnički još nije licencirao za novu sezonu, Petrović se vratio u Švedsku

Izvor: JužneVesti.com, 23.Jul.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haskića Radnički još nije licencirao za novu sezonu, Petrović se vratio u Švedsku

Najboljeg napadača niškog Radničkog iz prošle sezone Nermina Haskića klub još nije licencirao za novu sezonu, rekli su u Superligi, iako su sa "Čaira" više puta stizale informacije da Bosanca nema jer je povređen, ali da će se vratiti na teren čim se oporavi. Iako je tu bio tokom priprema, niški klub napustio je i mladi Petar Petrović, koji se, prema podacima specijalizovanog sajta Transfer market, vratio u Švedsku.

To što Haskić nije licenciran ne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << znači da ne može da bude u narednom periodu, iako je Superliga već počela. Ipak, ostaje nejasno zašto nije, a sportski direktor Marko Jovanović nije odgovarao na pozive i poruke novinarke Južnih vesti kako bi ovo razjasnio.

Još na početku priprema za novu sezonu, Jovanović je rekao da će Haskić biti prodat ukoliko se ukaže “ponuda koja se ne odbija”, ali nakon toga više nije bilo pomena o ovoj temi. Ipak, trener Simo Krunić rekao je nedavno da se centarfor trenutno oporavlja od povrede i da će zaigrati čim bude na “optimalnom nivou”.

Ni u saopštenju koje je niški klub objavio na svom sajtu nakon teksta Južnih vesti, a "zbog učestalih negativnih natpisa o FK Radnički", ne odgovaraju na pitanje zašto nije licenciran.

Već je ranije više puta rečeno da je imao problema sa povredom i da je počeo da trenira, što je najbitnije. Takođe, nije tajna, ma kako to neko predstavljao, jer je isto više puta rečeno, da ako stigne adekvatna ponuda za Haskića, da će on biti prodat - navodi se u saopštenju.

Petrović je u Radnički stigao zimus, tokom prolećnog dela sezone nastupio na 11 utakmica i postigao 2 gola. Iako je bio na spisku putnika za Sloveniju, gde je Radnički odradio pripreme, nije zaigrao ni na jednoj od 3 dosadašnje utakmice.

Iako nije bilo u klubu pomena o njegovom odlasku, prema podacima Transfer market-a, Petrović se vratio u Švedsku, u drugoligaša Vasteras. Sportski direktor kluba nije odgovorio na pitanje novinara zašto nije zadržan, s obzirom na to da je prošle sezone često dobijao šansu, doduše uglavnom sa klupe.

U saopštenju se napominje da Petrović nije zadovoljio kriterijume za nastavak saradnje, zbog čega je karijeru nastavio van Radničkog.

*Tekst je dopunjen nakon što je FK Radnički objavio saopštenje na svom sajtu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.