Hasanefendić saopštio spisak

Izvor: B92, 01.Okt.2009, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hasanefendić saopštio spisak

Novi selektor rukometaša Srbije Sead Hasanefendić saopštio je spisak igrača za utakmicu sa Francukom i turnir u Mađarskoj.

U hotelu 'M' je u četvrtak održana konferencija na kojoj je ujedno i predstavljen novi selektor Srbije. Srbija će duel sa Francuskom odigrati 28. oktobra u Nišu povodom 60 godina Rukometnog saveza Srbije, a potom će od 29. do 31. oktobra igrati na 'Panon kupu' u mađarskom Vespremu. Na tom turnru će pored naše selekcije učestvovati reprezentacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mađarske, Rumunije i Tunisa.

Predsednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marijanović rekao je da je Srbija u Hasanefendiću dobila kombinaciju 'nemačkog sistema i balkanskog mentaliteta'.

"Naša želja je da pored organizacije SP 2012. godine, budemo i na najvišem postolju. To je ujedno i Olimpijska godina, i mi smo želeli da stvorimo balkasnki mentalitet, i nemački sistem rada zbog čega smo se odlučili za Sedana Hasanefendića", rekao je Marijanović.

Novi selektor Sead Hadsanefendić izrazio je zadovoljstvo što će u narednom periodu voditi reprezentaciju Srbije.

"Velika mi je čast i zadovoljstvo da sam postao selektor Srbije. Nije lako biti trener u bundesligi i imati ovakvu odgovornost. Želja mi je bila da budem selektor jedne zemlje koja je imala uspeha u prošlosti, i koja je na putu da se vrati u sam vrh. Jedva čekam da počnemo sa radom. Analizirao sam utakmice sa Svetskog prvenstva i Mediteranskih Igara. Sa nekim igračima sam već radio, ali ne na ovaj način, i ono što je sada najbitnije je sloga u i oko reprezentacije", rekao je Hasanefendić na predstavljanju.

Spisak

Golmani: Stanić, Pejanović (Perić).

Desna krla: Kojić, Prodanović

Pivotmeni: Nikolić, Toskić, Vilovski

Leva krila: Nikčević, Marković

Desni bekovi: Vujin, Stojanović, Lapčević

Srednji bekovi: Bojinović, Mitrović

Levi bekovi: Ilić, Šešum, Rnić

Rezerve: Počuča, Dubić, Stojković, Ćuruvija, Stanković, Nenadić, B. Stojanović i Vučković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.