Grejna sezona u Nišu još traje, iz Toplane kažu sve dok ima potrebe

Izvor: JužneVesti.com, 17.Apr.2023, 11:13

Grejna sezona u Nišu još traje, iz Toplane kažu "sve dok ima potrebe"

Radijatori u stanovima onih koji koriste daljinsko grejanje u Nišu i dalje su topli, jer grejna sezona još nije završena, a iz Gradske toplane kažu da je trenutna procena da će tako biti do 26. aprila, ali da će pratiti vremensku prognozu i grejati sve dok to bude potrebno.

Grejna sezona u Nišu počela je sa zakašnjenjem, zbog ušteda i toplog vremena, ali nije ni završena 15. aprila, do kada bi trebalo zvanično da traje.

Jesenje vreme u aprilu produžilo je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i grejanje u stanovima onih koji se greju preko Toplane, a direktor Predrag Milačić kaže da će tako biti sve dok ima potrebe.

Na osnovu trenutnih prognoza, procena je da ćemo grejati do 26.4., barem u jutarnjim satima. Ali idemo dan po dan, bez dugoročnih odlučivanja - navodi Milačić.

Prema prognozi RHMZ-a, u utorak i sredu biće umereno do potpuno oblačno, s čestom pojavom kiše, pljuskova i grmljavina, a na visokim planinama se očekuje i sneg. Od četvrtka uz promenljivu oblačnost padavine će biti lokalnije i uglavnom se očekuju u brdsko-planinskim predelima.

Takođe prognoziraju da će maksimalna temperatura u većini mesta do kraja nedelje biti od 14 do 20 stepeni.

Podsetimo, u toku ove grejne sezone u Nišu grejanje je dva puta poskupelo - prvo je fiksni deo poskupeo za 18%, a varijabilni deo za 7%, pre zvaničnog početka grejanja, a potom je cena uvećana u februaru za oko 7%.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.