Gradsko veće usvojilo predloge poslovanja preostalih ustanova kulture i Niške televizije (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 31.Jan.2014, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradsko veće usvojilo predloge poslovanja preostalih ustanova kulture i Niške televizije (VIDEO)

Gradski većnici usvojili su predloge programa poslovanja preostalih gradskih ustanova kulture i javnog preduzeća „Niška televizija“ za 2014. godinu. Usvojen je i predlog da Grad i akcionari Gradske stambene agencije prodaju svoj udeo u akcijama AIK Banke, jer su postigle optimalnu cenu na tržištu, što će Gradu omogućiti dodatna budžetska sredstva.
Komentarišući planove i programe poslovanja gradskih ustanova kulture, gradski većnik Miloš Banđur izneo je zamerke na eventualna nova zapošljavanja u Simfonijskom orkestru i Niškoj televiziji – koja bi trebalo da smanji broj zaposlenih za šest zbog odlaska radnika u penziju.
S obzirom na to da su akcije AIK Banke na trzištu dostigle cenu od 1635 dinara, što je najpovoljniji iznos u posledenje dve godine, usvojen je predlog da Grad i akcionari Gradske stambene agenicije prodaju svoje udele, na osnovu čega bi se u gradsku kasu slilo oko 82 miliona dinara.
Prema proceni bankarskih stručnjaka, kada Grad i Agencija akcije AIK banke ne bi bili prodati po sadašnjoj ceni, rizikovali bi da ih u docnijem periodu otuđe za iznos niži i do četiri puta. Konačnu reč o ovom i ostalim predlozima, daće Skupština grada tokom zasedanja naredne nedelje.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.