Gradonačelnica najavila saobraćajni prsten oko centra Niša i povratak tramvaja

Izvor: JužneVesti.com, 10.Maj.2023, 17:15

Gradonačelnica najavila saobraćajni prsten oko centra Niša i povratak tramvaja

Tokom posete ambasadora francuske Pjera Košara Nišu, gradonačelnica Dragana Sotirovski najavila je da će, prateći primer evropskih gradova, napraviti saobraćajni prsten oko centra grada kako bi smanjili broj automobila na ulicama. Za sada je reč samo o planu, a nameravaju da taj kolosek u budućnosti iskoriste za tramvaj.

Na seminaru "Održiva moblnost" razgovaralo se o javnom prevozu u Srbiji i Francuskoj, nakon čega su prezentovani pilot projekti sa potencijalnim rešenjima >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << uočenih problema.

Kao jednu od mogućnosti gradonačelnica je najavila planiranu izgradnju saobraćajnog prstena oko centra grada.

Mi planiramo da u nekom narednom periodu napravimo jedan prsten oko centra grada i da jednoga dana kada pruga iz centra grada bude izmeštna, taj kolosek zamenimo kolosekom kojim bi mogli da se kreću tramvaji - najavila je gradonačelnica.

Način funkcionisanja gradskog saobraćaja u Nici, komunalne milicije, SOS sistema i komunalnih preduzeća u gradovima Evropske unije, kako je rekla garonačelnica, poslužiće kao primeri dobre prakse koje treba usvojiti i u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Niš planira ponovno uvođenje tramvaja

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 13:52

Cilj lokalne samouprave u Nišu je da se broj automobila na ulicama smanji, i u planu je prsten oko centra grada kako bi, kada pruga bude izmeštena, taj kolosek bio zamenjen kolosekom za tramvaje, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.