Gradonačelnica Niša: Zajedno ćemo rešavati problem košarkaša u kolicima

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2021, 16:21

Gradonačelnica Niša: Zajedno ćemo rešavati problem košarkaša u kolicima

Uz obećanje o sastanku sa predstavnicima Kluba košarkaša u kolicima “Nais”, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je rekla da se o problemu prostora za trening ovih sportista razgovarati i sa direktorima škola, a da će problem svi zajedno rešavati.

Ona je o problemu KKK “Nais” govorila gostujući na TV Zona plus, a naglasila je i da je jedna od obaveza Grada da pomaže neprofesionalnim klubovima.

Ja sam obećala ljudima i pomenutog košarkaškog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kluba da ću ih primiti i da ćemo taj njihov problem svi zajedno da rešavamo, jer su oni otišli da treniraju u Bojnik. Videćemo kako će narednih nedelja biti sa “Čairom”, da li će biti vraćen u kovid sistem ili ne, ali razgovaraćemo i sa direktorima škola kako da pomognemo tim ljudima - rekla je Sotirovski.

Naglasila je i da će se Grad potruditi da “maksimalno izađe tim ljudima u susret”.

Zahtevi Naisa su jasni - prostor za trening koji je košarkašima pristupačan u svakom smislu, što je i zakonska obaveza, kao i razumno vreme za trening u popodnevnim satima.

Podsetimo, KKK Nais je trenutno prestao sa treninzima, jer jednostavno u gradu nisu imali prostor za treniranje. Kratko su koristili halu “Čair” koja im je bila nepristupačna, a “sreću” su privremeno našli u Bojniku.

Ipak, to je iziskivalo dodatne troškove, a i organizaciju. Pored toga, dug put je za mnoge košarkaše bio nepodnošljiv, pa se od puta u susedni okrug odustalo.

Poslednje utkmice odigrali su proplog vikenda na turniru u Požarevcu kada su, zbog manjka treninga, upisali 2 poraza.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.