Građani samoorganizovano čistili obalu Nišave

Izvor: RadioCity.rs, 01.Apr.2019, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani samoorganizovano čistili obalu Nišave

Akciju su spontano organizovali naši sugrađani sa željom da očiste priobalje Nišave na potezu kroz Duvanište,  jer, kako su istakli,  to  je oaza na koju bi ovaj grad trebalo da bude ponosan i pravo je remek-delo prirode. 
"Sakupljeno je dosta smeća, oko 100 kesa je iskorišćeno, 5 kontejnera prepunjeno. I pored toga, nije se mnogo odmaklo od Durlanskog mosta, gde je akcija započeta. Imajući to u vidu, nastaviće se sa sličnim akcijama. Već tokom ove akcije postignut je dogovor između >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << učesnika da se osnuje grupa kako bi ostali u kontaktu i dogovarali naredne akcije. S obzirom da ovo šetalište i rečna obala nisu očišćeni, moraćemo da još jednu akciju organizujemo pored Nišave, ali ovog puta od mosta na Bulevaru Medijana. I tražićemo za naredne akcije od JKP Medijana da nam postavi kontejnere u kojima bi smo odložili sakupljeni otpad." - saopštili su vredni sugrađani.
Oni su ujedno uputili i apel Nišlijama da ne zagađuju okolinu, da đubre odlažu u kantama i kontejnerima koji su za to predviđeni, jer kako su naglasili naš grad treba da bude mesto prijatno za život.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bravo za AKTIČISTKINJE: Smeća preko glave pa ZASUKALE RUKAVE

Izvor: OkRadio.rs, 01.Apr.2019

Vranje - Neformalna grupa "Aktičistkinje" je u nedelju, 31. marta, održala svoju prvu javnu akciju u kojoj su članovi i članice grupe čistili deo Vranjske reke oko Mačkine česme, kao i samu česmu. Rezultat ove akcije je 18 džakova punih otpada, pogotovo plastike.   "Aktičistkinje" je...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.