Građani od danas mogu da očekuju poziv niškog Doma zdravlja na preventivni pregled

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2023, 15:52

Građani od danas mogu da očekuju poziv niškog Doma zdravlja na preventivni pregled

Uz poruku “Javi se i spreči”, iz niškog Doma zdravlja od danas će pozivati građane na preventivne preglede za različite hronične nezarazne bolesti. Pregledi će se obavljati od 7 do 20 sati, a pozive mogu da očekuju oni koji imaju između 49 i 69 godina.

U sklopu preventivnih pregleda su merenje krvnog pritiska, telesne mase i visine, kao i skrininzi na rano otkrivanje raka debelog creva, kardiovaskularnih bolesti, dojke i grlića materice.

U planu su i skrininzi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na dijabetes i depresiju, ali i savetovanje u vezi sa zdravim stilovima života, navode iz Doma zdravlja.

Ističu da je ideja akcije da se sagledaju faktori rizika za hronične nezarazne bolesti, kao i da će biti uključeno više medicinskih ekipa.

Poručuju građanima da se odazovu, kako bi sprečili nastanak bolesti i komplikacija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.