Građani formirali gradsku vladu u senci

Izvor: RadioCity.rs, 19.Apr.2016, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani formirali gradsku vladu u senci

Ovo Gradsko veće u senci će se, kako "stanari" ističu baviti analizom društvenih problema, kao i davanjem predloga o tome kako ih valja rešavati. Uloga veća u senci biće i da kritički analizira rad Gradskog veća Grada Niša i da o tome obavešta javnost.
Na skupštini UPSS-a je doneta odluka da se uputi zahtev za obezbeđenje prazne stolice u javno-komunalnim i javnim preduzećima, kao i u institucijama kulture čiji osnivač je Grad Niš.

Đokica Jovanović, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << jedan od lidera nezadovoljnih građana i jedan od izabranih lokalnih “ministara” istakao je da su  dosadašnju zvaničnu vlast u Nišu pratile brojne afere, koje su, kako je naglasio,  potvrđivale da ona radi u svoju korist, a ne u interesu  građana.
Kao potvrdu toga Jovanović je još jednom podsetio na izveštaj DRI o nepravilnostima u trošenju gradskog budžeta za 2014.godinu. Samim tim, prema Jovanovićevom mišljenju prethodno Gradsko veće je dokazalo da su u njemu sedeli neodgovorni ljudi, izabrani po političkom ključu a ne na osnovu stručnosti.

Podsetivši još jednom da je udruženje zbog svog aktivizma bilo čitave godine pod svojevrsnom medijskom blokadom, Đokica Jovanović je poručio da formiranje Gradskog veća u senci predstavlja logičan nastavak aktivnosti Udruženja, nakon protestnih šetnji i podnošenja krivičnih prijava :
“Duboko smo uvereni da će naše Gradsko veće u senci biti daleko stručnije, moralnije i kredibilnije od „političkog“ Gradskog veća aktuelne ili buduće vlasti, svejedno. Naše Udruženje je najozbiljnija društvena asocijacija u Nišu i jedinstvena asocijacija u Srbiji, sa kredibilnim analizama i merama kontrole javnog sektora u gradu, što želimo na ovaj način još jasnije da pokažemo”
Protest Udruženja će se nastaviti 21. aprila, sa početkom u 18 časova, u parku Svetog Save, nakon čega sledi protesna šetnja do Gradske kuće, u kojoj su kabineti gradonačelnika i članova Gradskog veća.
Članovi Udruženja stanara ovaj protest zakazan tik pred izbornu ćutnju najavljuju kao svojevrsni “koncert duvačkih instrumenata” kojom će ispratiti sadašnju gradsku garniture sa vlasti.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Stanari formirali "gradsko veće Niša u senci"

Izvor: JužneVesti.com, 20.Apr.2016, 11:51

Kako bi kritički analizirali rad Gradskog veća u Nišu i davali predloge o tome kako rešati društvene probleme u gradu, na skupštini Udruženja predsednika skupštine stanara je formirano njihovo "gradsko veće u senci"...Prema rečima Đokice Jovanovića, jednog od lidera ovog udruženja, oni su...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.