Grad preuzeo deo Novog Niša, ostatak narednih nedelja, najkasnije aprila

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2020, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad preuzeo deo "Novog Niša", ostatak narednih nedelja, najkasnije aprila

Devet godina nakon što je američka kompanija Clean earth capital kupila zemljište nekadašnje kasarne Bubanjski heroji, trećina dogovorenog stambenog prostora predata je Gradu. Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da "u narednih nekoliko nedelja, a najkasnije do 19. aprila" očekuje da i ostatak stanova pređe u vlasništvo Grada, a da ga onda on prosledi Vojsci. U Kabinetu i dalje ne odgovaraju zašto "Novi Niš" čuva Komunalna milicija.

Grad je preuzeo 7.700 >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kvadratnih metara stambenog prostora, odnosno šezdesetak stanova. Treba da preuzme još 14.000 kvadrata za šta se, piše na sajtu Grada Niša, čeka okončanje procedure u Republičkom geodetskom zavodu. Po završetku primopredaje investitor će moći da gradi i drgi sadržaj; foto: JV/Vanja Keser

Očekujemo da u narednih nekoliko nedelja, a najkasnije do 19. aprila kako je predviđeno ugovorom, u vlasništvo Grada preuzmemo i preostalih 14.000 kvadratnih metara i predamo ih Vojsci, čime će i Grad ispuniti svoj deo ugovornih obaveza - rekao je Bulatović.

Nakon 9 godina završeni prvi stanovi; foto: JV/Vanja KeserKada i poslednji korak bude završen, kompanija Clean Earth Capital moći će da slobodno raspolaže sa skoro 15 hektara, koje je kupila još 2011. godine. Bulatović naglašava da će se tu onda graditi razni poslovni, sportski i stambeni objekti, te da će ovaj deo Niša izgledati lepše i modernije.

Podsetimo, američka kompanija kupila je zemljište još 2011. godine. Nakon brojnih najava, pa problema, probijanja rokova, prebacivanja krivice, čak i optužbi, te izvinjenja na relaciji investitor - Grad, kamen temeljac položen je pre skoro četiri godine.

Komunalna milicija već neko vreme čuva "Novi Niš", o čemu su posvedočili njeni pripadnici. Potvrdu toga, kao ni razloge zbog kojih javna institucija parama građana obezbeđuje privatno gradilište Južne vesti nisu uspele da dobiju od nadležnih. Ipak, sada je to potvrđeno na sajtu Grada. Preuzeta trećina stanova; foto: JV/Vanja Keser

Do predaje stanova vojsci i useljenja budućih stanara, o bezbednosti objekta brinuće, kao i do sada, Komunalna policija Grada Niša - piše na sajtu Grada.

Novinari Južnih vesti su i ovim putem pokušali da dobiju informaciju zašto Komunalna milicija čuva Novi Niš. Ipak, kao i prethodnim slučajevima, odgovor na ovo pitanje je izostao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.