Grad ipak kupuje zgradu kod Ureda za skoro 2 miliona evra

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad ipak kupuje zgradu kod Ureda za skoro 2 miliona evra

Pre više od godinu dana Gradsko veće je odlučilo da kupi objekat u ulici generala Milojka Lešjanina 39, ali tu odluku niški odbornici nikada nisu potvrdili, jer do Skupštine nije ni došla. Niška vlast je danas ipak potvrdila da će kupiti zgradu za 1,9 miliona evra od privatne firme Monikom, za potrebe javnih preduzeća i galerije.

Zgrada od preko 2.000 kvadrata koštaće Nišlije 1.945.000 miliona evra, objašnjava Maja Ilić iz Sekretarijata za imovinsko pravne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poslove, a transakcija će biti realizovana u 2 rate. Prva rata tokom 2019. godine iznosiće 60% ukupne cene, a preostali deo Grad će platiti u 2020. godini.

Razlog je, kako je navedeno u obrazloženju gradonačelnika Niša o pokretanju ovog postupka, jeste potreba za pribavljanje nepokretnosti za potrebe obavljanja delatnosti javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Niš, a koje obavljaju delatnosti u poslovnim prostorijama koje su predmet zakupa. Pribavljanjem nepokretnosti koristiće se i za deponovanje umetničkih dela Galerije savremene likovne umetnosti i Muzeja - rekla je Ilić.

Pored preduzeća i za kulturnih ustanova, prostor će biti koristiti i Gradska uprava.

Gradsko veće je u 2 spojene tačke, prvo ukinulo prošlogodišnje rešenje, pa usvojilo novo, sa istom cenom i obrazloženjem.

Skupština grada treba da potvrdi ovu višemilionsku transakciju.

Podsetimo, prvobitno je Gradsko veće usvojilo odluku da Niš kupi zgradu krajem oktobra 2017, ali je ta odluka naprasno skunuta sa dnevnog reda neposredno pre zasedanja gradskog parlamenta. Spekulisalo se da je sve bilo posledica neslaganja unutar niškog SNS, a poverenik te stranke u Nišu Zvezdan Milovanović potvrdio je tada da se odustaje od kupovine do daljeg.

Ipak, Kabinet gradonačelnika je krajem novembra saopštio da se ne odustaje od kupovine i da su u pitanju tehnički razlozi, ali je od tada prošlo godinu dana. Danas je kupovina ponovo izglasana na Veću.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.