Gospođica Julija poslala poruku o jednakosti, večeras Rechnitz - anđeo uništenja

Izvor: JužneVesti.com, 08.Sep.2022, 09:08

"Gospođica Julija" poslala poruku o jednakosti, večeras "Rechnitz - anđeo uništenja"

Treće večeri Festivala drame i pozorišta balkanskog kulturnog prostora “Teatar na raskršu” u Nišu, posetioci su pogledali komad "Gospođica Julija", rađen po tekstu Avgusta Strindberga. Sudeći po reakcijama publike, predstava nikoga nije ostavila ravnodušnim, a večeras je na repertoaru "Rechnitz - anđeo uništenja" sa početkom od 20 sati.

Velika sala Narodnog pozorišta sinoć je bila ispunjena ljudima koji su došli da isprate delo reditelja Harisa >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Pašovića iz beogradskog "Madlenianuma", a priča o ljubavi klasnim podelama, ljudskoj seksualnosti i emancipaciji pokrenula je brojna pitanja i debate prisutnih.Od ljubavi do toksičnog odnosa; foto: J. J.

Radnja se dešava u Sloveniji, na raskošnom imanju gospođice Julije koja je zaljubljena u svog slugu, a čiji odnos dodatno komplikuju razlike statusa u društvu.

Pored Strahinje Blažića, koga je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom za lik sluge Žana, brojne simpatije pobrala je i glumica Ana Rudakijević, koja je nastupila umesto glavne glumice Sare Dirnbek i koja je imala samo dva dana da se spremi za ulogu gospođice Julije.

Ovo ne samo da je priča o ljubavi, ovo je priča i o nerazumevanju, jer kako Julija kaže "mi smo svi jednaki" i bez obzira da li smo sluge, gazde, da li imamo novca ili ne, mi smo svi obični mali ljudi sa potrebama da voli i bude voljen, pa tako i ona i ja mislim da ona nailazi jedno veliko nerazumevanje - rekla je Rudakijević.

U isto vreme, četvrto veče "Teatra na raskršću" biće upriličeno predstavom "Rechnitz- anđeo uništenja", po tekstu Elfride Jelinek i u režiji Sabine Mitreker, kojom će se u takmičarskom delu predstaviti Sarajevski ratni teatar SARTS i Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.