“Gorica” ubuduće može da rešava sporove sa radnicima mirnim putem

Izvor: JužneVesti.com, 26.Sep.2018, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Gorica” ubuduće može da rešava sporove sa radnicima mirnim putem

Oko 200 radnika koji su tužili niško Javno komunalno preduzeće Gorica, umesto da se "vuku po sudovima", ubuduće će sporove sa ovim pogrebnim preduzećem moći da reše medijacijom, odnosno mirnim putem i tako brže dođu do svojih para.

Na osnovu sporazuma koji je JKP Gorica potpisala sa Osnovnim i Višim sudom u Nišu, kako kaže v. d. direktor Igor Novaković, radnicima koji su tužili ovo preduzeće biće ponuđeno da sporove reše medijacijom, koja bi trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da olakša i ubrza proces.

Skraćuje se sudski spor, skraćuje se period odlučivanja, dokazivanja i tako dalje i tu su svi na dobitku. Znači radnici time dobijaju brže svoj novac, a s druge strane skraćuju se sudski sporovi i sud sa te strane ima mogućnost da rešava sudske sporove medijacijom na brži i efikasniji način - pojašnjava Novaković.

Trenutno je u toku oko 200 sporova, kaže Novaković, a radnici mogu da biraju da li će pristati da medijacijom dođu do svojih para.

U Višem sudu kažu da je ovaj alternativni način rešavanja sporova u niškim sudovima počeo aktivno da se primenjuje pre nešto više od godinu dana i da je dosad medijacijom rešeno 60 predmeta, a 40 njih je u postupku.

Podsetimo, početkom godine je sličan protokol potpisan i sa Objedinjenom naplatom, pa sada građani mogu mirnim putem da reše spor sa njima, a kažu da je u planu da se takva praksa uvede i u niškoj Elektrodistribuciji.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.