Glumci beogradskog pozorišta u Nišu izvode komediju Pošteni provalnik

Izvor: JužneVesti.com, 09.Okt.2019, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumci beogradskog pozorišta u Nišu izvode komediju "Pošteni provalnik"

Komad "Pošteni provalnik" u režiji Milana Karadžića pozorišta "Boško Buha", igraće se u Nišu u utorak 5. novembra od 20 sati u Domu Vojske u Nišu. U predstavi igraju Aleksandar Radojičić, Katarina Marković, Viktor Savić, Borka Tomović, Nemanja Oliverić i Aleksandra Tomić.

Organizatori najavljuju među glumcima biti i gost iznenađenja.

Provalnik ulazi u stan imućnog čoveka (inače odbornika gradske skupštine), a u poslu ga ometa telefon koji konstantno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << zvoni. Nemajući kud, on se javlja, a sa druge strane je niko drugi do – njegova žena. Ovo je samo početak komično-vodviljskog zapleta, a kako komad odmiče, prepreke ka izvršenju započetog posla bivaju sve veće i sve komičnije – navode u opisu predstave.

Inače, predstava je rađena po tekstu italijanskog nobelovca Daria Foa.

Foov stil karakteriše smisao za paradoks na kome gradi svoju satiru uperenu protiv institucija, korupcije, licemerja katoličke crkve, sistema uopšte, i to ga čini aktuelnim na svim meridijanima, u svakom trenutku. Njegov teatar nalazi koren u brutalnoj renesansnoj komediji, iskazujući osnovnu ideju da se ništa u čovekovoj sebičnosti ne menja uprkos kulturnom napretku – navode organizatori.

Ulaznice se prodaju na blagajni Doma Vojske i to radnim danima od 11 do 19 i subotom do 15 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.