Gimnazijalci filmovima podsećaju na žrtve holokausta

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2015, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gimnazijalci filmovima podsećaju na žrtve holokausta

Povodom Dana sećanja na žrtve holokausta, niške gimnazije "Bora Stanković" i "Stevan Sremac" 22. aprila u 18 sati zajednički organizuju svečanu akademiju na kojoj će biti prikazani đački filmovi o niškom logoru i stradanju niške jevrejske porodice.

Šta su sve saznali i zabeležili istraživajući o zatočenicima logora predstaviće filmom "Niški logor" đaci "Bore Stankovića", dok su se njihovi vršnjaci iz "Stevana Sremca" posvetili predstavljanju teške "Priče o >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << porodici Mandil".

Učenici naših gimnazija, u saradnji sa svojim profesorima i uz našu podršku, pripremili su Akademiju i dva kratkometražna filma koja su rezultat njihovih traganja za sudbinama onih koji su svoje živote ugradili u borbu protiv fašizma - kažu u zajedničkom pozivu na događaj direktorka "Bore" Ljiljana Zlatanović i direktor "Sremca" Milan Stojanović.

Očekuju da će na Akademiju doći predstavnici ministarstva prosvete, spoljnih poslova, ambasadori Izraela, Sjedinjenih država, Ruske Federacije, Nemačke, Evropske unije i OEBS-a, kao i predstavnici Grada Niša, niške Školske uprave i direktori niških škola.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Ministar Verbić u Nišu povodom Dana sećanja na žrtve holokausta

Izvor: juGmedia, 22.Apr.2015, 12:09

NIŠ – Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dr Srđan Verbić prisustvovaće svečanoj akademiji povodom obeležavanja državnog praznika Dana sećanja na žrtve holokausta, genocida i drugih žrtava fašizma u Drugom svetskom ratu...Organizatori akademije, koja će biti održana u svečanoj...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.