Gde nedostaju parkirališta za bicikle u Nišu - “Parking servis” poziva građane da šalju sugestije

Izvor: JužneVesti.com, 20.Maj.2023, 11:49

Gde nedostaju parkirališta za bicikle u Nišu - “Parking servis” poziva građane da šalju sugestije

Predloge o tome na kojim lokacijama u Nišu nedostaju “držači” za bicikle, ali i za mopede, građani mogu poslati Parking servisu, koji ih poziva da šalju i sve ostale sugestije o toj temi. Iz tog preduzeća navode da je ideja da se što više ljudi, bar tokom toplijih meseci, opredeli za bicikl umesto za automobil.

Biciklisti u Nišu se i dalje često snalaze tako što svoje vozilo vezuju za saobraćajne znakove, bandere ili klupe. Kako bi se to promenilo, mogu da >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pošalju Parking servisu predlog lokacija na kojima će biti postavljena nova parkirališta. Isto važi i za motocikliste.

Iz JKP Parking servis pozivaju Nišlije da šalju i druge sugestije u vezi sa tim. Koliko će “držača” biti postavljeno i koliko novca je za to na raspolaganju - nisu naveli.

Naše preduzeće je spremno da proširi svoju ponudu kada je podsticanje razvoja biciklizma u Nišu u pitanju i kako bi naši sugrađani, bar tokom toplijih meseci u godini, se, možda, više okrenuli ideji da je i odlazak na posao npr. biciklom i ekonomičnija i, još važnije, zdravija navika - pojašnjavaju iz Parking servisa.

Svi koji žele da upute predloge i sugestije mogu ih poslati na zvaničnu mejl adresu preduzeća: [email protected].

Podsetimo, to preduzeće uvelo je pre četiri godine i uslugu “Parkiraj i bicikliraj”, ali je ona za sada dostupna samo korisnicima posebnog parkirališta na "Čairu". Prošle godine postavljene su dve servisne stanice za bicikle.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.