Funkcioner sam sebi odredio platu?

Izvor: JužneVesti.com, 11.Feb.2016, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Funkcioner sam sebi odredio platu?

Predsednik gradskog tela u Nišu koje odlučuje o platama gradskih funkcionera, sam je potpisao odluku o svojoj plati, tvrdeći da je tražio tumačenje od stručnih službi i uradio sve po njihovim instrukcijama.

Izreka "Kadija te tuži, kadija ti sudi" bi u Nišu mogla da pretrpi određene izmene i da glasi: "Kadija se tuži, kadija si sudi".

Na dokumentu kojim se definiše plata predsednika Administrativnog odbora Skupštine Grada nalazi se potpis upravo predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << tog tela Predraga Jelenkovića.

Sam Jelenković tvrdi da je zbog procedure koja je i njemu bila čudna tražio tumačenje stručnih službi Skupštine Grada.

I meni je bilo skroz nelogično, pa sam pitao kako je moguće da ja sam sebi potpisujem rešenje. Iz pravne službe mi je dato tumačenje da šef Administrativnog odbora potpisuje svima drugima, pa mora i samom sebi - kaže Jelenković.

Spornom odlukom, tvrdi Jelenković, nije sebi dao bilo kakve privilegije, već samo protokolarno sproveo proceduru koja je identična za sve funkcionere.

Celo to rešenje je skroz šablonski. Ni koeficijent o plati nisam ja sam sebi odredio, nego je reč o koeficijentu koji imaju i svi ostali predsednici skupštinskih tela - kaže Jelenković.

Zbog toga, dodaje, za ovu odluku nije ni sazivan Administrativni odbor.

Razlog za promenu je to što je on do sada radio u Agenciji za privatizaciju, a u Administrativnom odboru primao samo takozvani "paušal". Nedavno je, zbog gašenja Agencije, ostao bez posla, pa je sada zasnovao radni odnos u Skupštini Grada.

Ovaj Jelenkovićev postupak je posebno žustro kritikovao zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković.

Optužujući Jelenkovića da je kao predsednik Administrativnog odbora sredinom prošle godine smanjio plate gradonačelniku, njemu i još trojici gradskih većnika, a da sada sam sebi određuje platu, Slavković je Jelenkovića nazvao "lažnim moralistom".

Da li taj veliki moralista, koji se tog momenta borio za očuvanje gradskog budžeta, na sednici tog istog Administrativnog odbora doneo rešenje kojim je sam sebe zaposlio u Gradu na stalnom radu i odredio sebi koeficijent za platu i sam sebi potpisao to rešenje? - pitao je Slavković.

Slavković je zaključio da bi takvu odluku morao da potpiše predsednik Skupštine, jer predsednika odbora bira Skupština.

Novinari "Južnih vesti" nisu zasada uspeli da dobiju komentar iz gradske Skupštine.

Ni predsednik Mile Ilić, ni sekretar Ivan Nikolić nisu odgovarali na telefonske pozive.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.