Fuca iz bloka prikupila 50.000 dinara za porodicu iz Jelašnice

Izvor: JužneVesti.com, 20.Avg.2019, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Fuca iz bloka" prikupila 50.000 dinara za porodicu iz Jelašnice

U dvorištu niške Osnovne škole "Branko Miljković" ovog vikenda okupilo se 16 ekipa, koje su se nadmetale za naslov pobednika turnira "Fuca iz bloka" i ujedno bile humane, a humanost je, kako kažu organizatori, bila važnija od malog fudbala. Pobedila je ekipa Miki i deca iz Malče, a prikupljeno je skoro 50.000 dinara za porodicu Spasojević iz Jelašnice.

Novac je, kažu u organizaciji Srbi za Srbe, namenjen porodici koju čine majka i četvoro dece, a koji žive >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u trošnoj kući u Jelašnici.

Zahvaljujemo se svim humanim Nišlijama koji su pokazali veliku svest za svoje sunarodnike i koji su svojim učešćem podržali ovaj događaj. Nadamo se da će u mesecima koji predstoje broj ljudi koji podržavaju humanitarne aktivnosti u Nišu biti još veći, kako bismo na taj način pomogli što više ugroženih srpskih višedetnih porodica - rekli su Srbi za Srbe.

Takmičenje se igralo po kup sistemu. U borbi za treće mesto ekipa Siti taksija savladala je tim Mančester siti. Finale je mnogo bolje otvorila ekipa iz Malče, koja je tokom prvih par minuta postiga 4 gola, pa njihov rival Paviljon 4 sve vreme jurio zaostatak, ali mu nije pošlo za rukom da ga nadoknadi.

U uzbudljivom nadmetanju, koje je obilovalo prelepim potezima, atraktivnim golovima, ali iznad svega fer-pleju svih učesnika. Pred same polufinalne borbe, kada je atmosfera bila na vrhuncu, uz pesmu Sini jarko sunce sa Kosova priređena je predivna bakljada, koja je još jednom poslala poruku da se Nišlije ne odriču svoje autonomne pokrajine - navode organizatori.

Pobednicima su uručene medalje, kažu Srbi za Srbe, a ekipi Miki i deca i pobednički pehar.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.