Foto-vest: Spomenici na Bubnju u Nišu urasli u korov, trava nepokošena

Izvor: JužneVesti.com, 27.Sep.2022, 11:56

Foto-vest: Spomenici na Bubnju u Nišu urasli u korov, trava nepokošena

Građani koji su neki od sunčanih dana krajem prošle nedelje hteli da provedu na Bubnju zatekli su spomenike urasle u korov i nepokošenu travu. Nesavesni građani ostavljaju i smeće, što je česta slika u tom spomen-parku, a iz Opštine Palilula i JKP Mediana ne odgovaraju na pitanja.

Česta slika u memorijalnom kompleksu; foto: JV / Ljubica JocićNajpre su morali da do samog parka dođu nekim zaobilaznim putem ili prašnjavom i blatnjavom, nezavršenom, Ulicom Vojvode >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Putnika, a onda ih je dočekao prizor koji opisuju kao sramotan. Građani su se na to žalili i putem aplikacije Prijavi problem.

Sramota je da je jedan nacionalni park sa nepokošenom travom. Pritom je veoma posećen - kaže Nišlija.

Smeća sada nema mnogo, ali osim toga što su neki spomenici urasli u korov, na prostoru oko Tri pesnice trava je nepokošena i visoka.

Želeli smo da provedemo lep dan u prirodi, na lepom mestu, ali nas je dočekalo neprijatno iznenađenje. Visoka trava koja smeta deci, ali i odraslima, a strašno je što je i deo spomenika urastao u korov. Ko ovome brine i zašto niko - pita čitateljka.

Građani prizor opisuju kao sramotan; foto: JV / Ljubica JocićNa pitanja o tome zašto trava nije pokošena i kada bi problem mogao biti rešen ne odgovaraju ni iz Opštine Palilula, ni iz JKP Mediana.

Inače, građani često organizuju akcije čišćenja tog memorijalnog kompleksa. Do sada su ga, između ostalih, čistili izviđači, ekološka udruženja, ali i turisti iz Slovačke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.