Foto-vest: Gomila smeća ispred groblja u naselju 9. maj u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2022, 12:12

Foto-vest: Gomila smeća ispred groblja u naselju 9. maj u Nišu

Stanovnici niškog naselja 9. maj koji su se ovih dana uputili na groblje morali su da zaobiđu gomilu smeća kako bi ušli. Kažu da su se više puta žalili nadležnima, ali da reakcije nema. Iz Opštine Palilula navode da je odabran ponuđač koji će uređivati to groblje i da se očekuje da on to radi savesno i redovno, ali ne preciziraju o kome je reč.

Građani se žale da nadležni ne reaguju; foto: čitateljkaKutije, ostaci od hrane, grane, seno, flaše, kese i gajbe - >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << slika je ispred groblja. Bolja situacija nije ni na samom groblju, kaže meštanka.

JKP Gorica se ne bavi održavanjem ovog groblja, pozvala sam da pitam i ne znam kome se dalje mogu obratiti - žali se ona.

Iz tog preduzeća potvrđuju da groblje u naselju 9. maj nije u njihovoj nadležnosti, dok iz Opštine Palilula navode da je održan sastanak Saveta građane te Mesne kancelarije, na kome je izabran tročlani odbor, koji je dalje izabrao preduzeče koje će uređivati groblje.

Odbor je prikupio ponude preduzeća i radnji zainteresovanih za ovaj posao i odabrao onu koju je smatrao najpovoljnijom. U ime odbora, njegov odabran član je sa odabranim ponuđačem zaključio ugovor o uređenju i održavanju groblja u navedenom naselju 06. jula 2022, koji je kod javnog beležnika overen dana 26. jula 2022 - kažu iz Opštine.

Dodaju da se očekuje da odabrani ponuđač, iako ne navode o kome je reč, obavlja posao redovno i savesno, u skladu sa obavezama iz ugovora.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.