Foto-vest: Centar Niša u subotu kao Divlji zapad

Izvor: JužneVesti.com, 01.Feb.2016, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Foto-vest: Centar Niša u subotu kao Divlji zapad

Nekada su kauboji svoje konje vezivali ispred krčme u gradićima na Divljem zapadu, skoro 2 veka kasnije u Nišu konji se vezuju za drvo u samom centru grada. Međutim, iako je šerif nekada kažnjavao kauboje, u Nišu to nadležnima izgleda ne smeta.

Nedaleko od ulaza u Tvrđavu, najznačajnijeg istorijskog spomenika u Nišu, u Jadranskoj ulici, u subotu su za stabla drvoreda bila vezana dva konja.

Vlasnici su verovatno prodavali svoje proizvode na nelegalnom buvljaku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ispod zidina Tvrđave, a konji su ih mirno čekali na trotoaru.

Inače, prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja zaprežna vozila koja konji vuku ne bi smela da se kreću samim centrom grada i to je regulisano i saobraćajnom signalizacijom. Međutim, nije retkost da se zaprege pune gvožđa ili sena vide u samom gradskom jezgru.

Za životinje vezane za drvored na trotoaru nadležna je komunalna policija, pa ukoliko zaista nije bilo njihove reakcije, onda je kritika grdonačelnika Niša na njihov rad bila u potpunosti opravdana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.