Forum Kreativna Evropa prvi put u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Maj.2019, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forum "Kreativna Evropa" prvi put u Nišu

Na koji način projekti i modeli organizovanja u kulturi mogu da podstiču saradnju, boreći se protiv mržnje, stereotipa i različitih oblika društvene nejednakosti, pitanje je kojim će se baviti ovogodišnji forum “Kreativna Evropa” koji će 30. i 31. maja biti održan u Nišu.

Program pod nazivom “Horizontalno znanje” biće organizovan u tri dela - kritičko mišljenje i medijska pismenost, participativno upravljanje u kulturi i horizontalno znanje. Aktivnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će se održati na nekoliko lokacija u gradu: Sinagogi, Narodnom pozorištu, Oficirskom domu, EU info kutku, Startap centru, Građevinsko-arhitektonskom fakultetu i dvorištu Banovine.

Na forumu će treninge držati, kako najavlju iz organizacije “Mladi ambasadori”, domaći i inostrani profesionalaci u kulturi u oblastima razvoj publike, nove tehnologije u kulturi, kulturni turizam i slično.

Biće organizovane i prezentacije uspešnih projekata u programu Kreativna Evropa iz 2018 godine, obuke za konkurisanje na program Kreativna Evropa, konsultacije o projekntim idejama, prezentacije različitih izvora finansiranja u kulturi i umetnički programi i kokteli - navode organizatori.

Kompletan raspored aktivnosti tokom foruma u Nišu mogu se naći na na sajtu Kreativna Evropa.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.