Forlan doneo trijumf Atletiku, Bilbao slavio sa devetoricom

Izvor: Blic, 13.Nov.2010, 22:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forlan doneo trijumf Atletiku, Bilbao slavio sa devetoricom

U uvodnim mečevima 11. kola Primere Atletiko iz Madrida i Atletik iz Bilbaa bili su sigurni domaćini Osasuni, odnosno Almeriji, a od 22 časa subotnji program zatvoriće u malom derbiju kola Barselona i Viljareal.

U Madridu, domaći fudbaleri nisu imali pretežak zadatak protiv Osasune i tokom svih 90 minuta dominirali su travnjakom stadiona Visente Kalderon.

Prvo uzbuđenje viđeno je u 18. minutu kada je Dijego Forlan bio zamalo neprecizan, ali nedugo zatim iskupio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << se za promašaj prekinuvši golgeterski post dug 12 utakmica -1:0.

Urugvajac je zatim u finišu prvog poluvremena sjajno centrirao omogućivši Serhiju Agueru samo da se pokloni i glavom smesti loptu iza leđa Rikarda.

Na isteku sat vremena igre desni bek Osasune Monreal je isključen zbog drugog žutog kartona, a prednost igrača više Atletiko je iskoristio da do kraja meča drugim pogotkom Forlana postavi konačan rezultat od 3:0.

Atletik iz Bilbaa minimalno je slavio na stadionu San Mames protiv Almerije sa 1:0, a trijumf domaćih fudbalera posebno dobija na značaju ako se zna da su od 69. minuta igrali sa dva igrača manje.

Najbolji strelac i igrač domaćeg tima Fernando Ljorente pogodio je mrežu u 10. minutu, a prethodno je San Hoze propustio priliku da iz penala dovede Bilbao u vođstvo.

Koikili je u nadoknadi prvog poluvremena bio prvi igrač koji je ranije otišao u svlačionicu, a tamo mu se kasnije pridružio i Kastiljo. Ipak, gosti nisu do kraja meča uspeli da iskoriste brojčanu prednost, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Primera, 11. kolo

Subota:

Atletik Bilbao - Almerija 1:0

(Ljorente 10)

Atletiko Madrid - Osasuna 3:0

(Forlan 26,70, Aguero 41)

Barselona - Viljareal 22h

Nedelja:

Herkules - Real Sosijedad 17h

Malaga - Levante

Majorka - Deportivo La Korunja

Rasing Santander - Espanjol

Saragosa - Sevilja

Sporting Hihon - Real Madrid 19h

Valensija - Hetafe 21h

Tabela: Real 26, Barselona 25, Viljareal 23, Espanjol 18, Valensija 17, Atletiko 17, Sevilja 17, Sosijedad 16, Atletik Bilbao 16, Majorka 14, Hetafe 13, Osasuna 12, Rasing 10, Deportivo 10, Hihon 10, Herkules 9, Almerija 9, Levante 8, Malaga 7, Saragosa 7.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.