Firma iz Veternika menjaće krov niške Gradske kuće za 84.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jun.2023, 11:08

Firma iz Veternika menjaće krov niške Gradske kuće za 84.000 evra

Firma Gro statik iz Veternika trebalo bi da se pobrine da zaposleni u Gradskoj kući u Nišu ne moraju “da otvaraju kišobrane kada pada kiša”, kako je rekla gradonačelnica Dragana Sotirovski, pošto su pobedili na tenderu za sanaciju krova. Vrednost radova je oko 9,9 miliona dinara sa PDV-om, što je više od 84.000 evra, a rok za završetak najviše 60 radnih dana.

Odazvale su se četiri firme, ali je Gro statik ponudio najpovoljniju cenu - 8.248.998,88 dinara >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << bez PDV-a, odnosno 9.898.798,65 dinara sa PDV-om.

Među odbijenim ponuđačima je Evro trgovina i izgradnja iz Donje Lomnice kod Vlasotinca, jer su, kako je istaknuto, ponudili cenu koja prelazi procenjenu vrednost javne nabavke.

Iz istog razloga odbijena je i beogradska firma Mito progress & constructions, kao i Zanatska zadruga Privrednik iz Niša.

Podsetimo, procenjena vrednost nabavke bez PDV-a bila je 8.416.666 dinara, odnosno oko 71.000 evra. U planu su različiti radovi na staklenom krovu nekadašnje Narodne banke.

Sotirovski je pre tri nedelje rekla da će, ako se ne požuri, zaposleni morati da otvaraju kišobrane unutar Gradske kuće svaki put kada bude padala kiša, kao i da se zgrada ne nadograđuje, već da se samo menja krov i da treba da se reši problem sa golubovima koji prave štetu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.