Filmski festival iz Roterdama uživo u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Jan.2017, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmski festival iz Roterdama uživo u Nišu

Više od 45 bioskopa širom Evrope, među kojima je i niški, biće deo Međunarodnog filmskog festivala u Roterdamu. Nišlije će od 27. do 29. januara uživo u “Kupini” moći da pogledaju premijere evropskih filmova, a uz pomoć društvenih mreža moći će da se pridruže diskusijama sa glumcima.

Publika će u prenosu uživo moći da pogleda 3 najnovija ostvarenja evropske kinematografije. Prvi na repertoaru je film “Mister Universo” iz Austrije i Italije, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će Nišlije zajedno sa publikom širom sveta moći da pogledaju 27. januara od 19 sati.

​Ukrotitelj lavova Tairo traži novu sreću u ovom filmu koji se - prema stvaraocima – odnosi na racionalne i iracionalne snage. Film predstavlja topli, humani rad u životu na marginama u italijanskom cirkusu, ekonomski uništenom - navodi se u sinopsisu.

Belgijska drama “Dom”, koja govori o tome kome se zaista može verovati, publika će pratiti uživo 28. januara od 20 sati. O toj temi u filmu polemišu prijatelji tinejdžeri sa svojim roditeljima.

Film “Gigant” koji je rađen u Švedskoj i Danskoj biće prikazan poslednjeg dana festivala, 29. januara od 20 sati.

Mogao je biti hendikepiran, ali Rikard Boberg je postavio sebi cilj osvajanja važnog prvenstva. Misli da će tada biti zajedno sa svojom majkom, naročito uz pomoć giganta iz svojih maštovitih fantazija - piše u sinopsisu.

Zahvaljujući internetu i društvenim mrežama, kako kažu organizatori, publika u Nišu će zajedno sa hiljadama drugih ljubitelja sedme umetnosti prisustvovati jednom od najvećih filmskih festivala na svetu.

Publika u bioskopu biće u mogućnosti da nakon premijere putem „lajv striming“ veze pozdravi reditelja i ekipu filma (koji će biti u Roterdamu), kao i da razgovara sa njima postavljajući im pitanja preko Tvitera - objašnjavaju organizatori.

Primarna funkcija ovakvog načina organizovanja festivala je, dodaju, doprinos promociji kvalitetnih novih ostvarenja. “Kupina” učešćem u festivalu nastavlja promociju evropske kinematografije.

Ulaz za svaku projekciju košta po 260 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.