Festival u Nišu afirmiše stvaralaštvo na dijalektu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Avg.2019, 15:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Festival u Nišu afirmiše stvaralaštvo na dijalektu

Pisci poezije i proze na dijalektu, svirači narodnih instrumenata, pojci i oni koji sakupljaju književno blago, okupiće se u četvrtak 15. i petak 16. avgusta u niškoj Biblioteci "Stevan Sremac" na festivalu poezije i proze na dijalektu "Preobraženjsko pojanje".

Ovo je 8. Festival poezije i proze na dijalektu, koju organizatori nazivaju jedinstvenom kulturnom manifestacijom u zemlji i na Balkanu. Cilj je da se očuva maternji jezik i afirmiše književno stvaralaštvo na dijalektu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Manifestacija okuplja pisce koji budu odabrani na književnom konkursu za poeziju i prozu na dijalektu, muzičke grupe, svirače na narodnim instrumentima, pojce i sakupljače narodnog književnog blaga. Predstavljaju se nove knjige poezije i proze nastale na maternjem jeziku i dodeljuju priznanja "Reč baštine" i "Slovo hvale i zahvale", kao i posebno priznanje „Ranka Ranđelović” za doprinos u očuvanju narodnog govora i književno stvaralaštvo na dijalektu - navode organizatori.

Manifestaciju organizuju Biblioteka "Stevan Sremac", Niški pesnički krug i Udruženje građana "Javne manifestacije", a pokrovitelj je Opština Crveni Krst.

Počinje u 19 sati u dvorištu niške Biblioteke.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.