Ferka za poštene izbore kreće iz Niša - prva tribina u Narodnom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 13.Mar.2024, 15:10

"Ferka" za poštene izbore kreće iz Niša - prva tribina u Narodnom pozorištu

Kampanja za fer izbore "Ferka" počinje iz Niša, gde će Građanske inicijative u četvrtak, 14. marta, od 18 sati, u Narodnom pozorištu, održati tribinu.

“Ferka” okuplja organizacije civilnog društva, lokalne aktivističke grupe, studente, pravnike i sve građane koji žele fer izborne uslove.

Na tribini će govoriti advokat i bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, izvršna direktorka Građanskih inicijativa Maja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Stojanović, kao i aktivisti grupe mladih “Borba” Emilija Milenković i Dimitrije Dimić. Moderator tribine je glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Milan Zirojević.

Iz Građanskih inicijativa traže da predsednik države Aleksandar Vučić ne učestvuje u izbornoj kampanji na izborima na kojima formalno nije kandidat.

Njegovo učešće kao nosioca liste na lokalnim izborima, kao i učešće u funkcionerskoj kampanjii, predstavlja kršenje temeljnih principa demokratije, fer i slobodnog izbornog procesa, kao i sukob interesa i zloupotrebu državnih resursa - kažu iz Građanskih inicijativa.

Kako navode, na tribini će biti objavljena i peticija koju će građani moći da potpisuju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.