Izvor: Medijski istraživački centar, 06.Feb.2012, 17:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fakulteti odložili ispite

Piše Vesna Petrović
Nevreme sa kojim se suočavaju građani uticali su i na rad nekih fakulteta Univerziteta u Nišu, pa su ispiti u januarsko-februarskom ispitnom roku odloženi do daljnjeg na nekoliko fakulteta.
Studente su o odlaganju ispita obavestili Pravni, Prirodno-matematički, Filozofski i Fakultet umetnosti.
Dekani ovih fakulteta kažu da je do pomeranja ispita u ovom roku došlo uglavnom zbog bezbednosti studenata koji nisu iz Niša i koji putuju.
Situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << je, sudeći po prvim informacijama najsloženija na Fakultetu umetnosti koji je prinuđen da obustavi i nastavu do daljnjeg, a o početku rada studenti će naknadno biti obavešteni.
-Ispite u januarsko-februarskom roku smo pomerili zbog vrenskih neprilika, ali smo morali da obustavimo i nastavu što je usko povezano sa manjkom prostora na fakultetu i korišćenje zgrada Osnovne škole 'Njegoš' i srednje Umetnčke škole - objašnjava dekan Fakulteta umetnosti profesor mr Dragoslav Aćimović. - Ispite pomeramo  jer imamo dosta profesora koji predaju našimstudentima ali nisu iz Niša i putuju što je u trenutnoj situaciji inemogućeno.To važi i za veliki broj naših studenata koji nisu Nišlije.Sa druge strane, sa prestankom rada OŠ 'Njegoš' narednih nedelju dana ne greju se ni prostorije u ovoj školi koje mi koristio jer smo vezani za njhov sistem grejanja.Prosto je nemoguće da se nastava za studente odvija u hladnim prostrijama pa smo zbog toga bili prinuđeni na ovakav potez.To isto važi i kada se radi o prostorijama koje se nalaze u zgradi srednje Umetničke škole jer ni ona ne radi.Upravo je ova situacija pokazala koliko je neophodno da se konačno reši prostorni problem našeg fakulteta.
Na zahtev studenata došlo je do pomeranja ispita u ovom roku i na Filozofskom fakultetu u Nišu.Prema rečima dekana Filozofskog fakulteta profesora dr Gorana Maksimovića, fakultetu je u toku jučerašnjeg dana stigao veliki broj mejlova koje su uputili studenti sa zahtevom da se ispite pomore zbog vremena.
-Uglavnom su to studenti koji zbog ispita moraju da doputuju u Niš, a to znači i da se izlože eventualnom riziku na putu zbog obilnih padavina snega i niskih temperatura - objšnjava dekan dr Maskimović. - Zbog toga smo ispite koji su trebali da se održe od 6.do 11.februara pomerili za period od 13. do 18.februara. Pomera se i početak nastave u prolećnom semestru koja će, umesto 13. početi 20.februara. Inače rukovodstvo fakulteta je spremno, ukoliko se vremenske prilike ne poboljšaju, da izađe u susret studentima i pomeri ispite za još koji dan ukoliko je to potrebno.
Slična je situacija i na Pravnom fakultetu u Nišu.Fakultet je juče obavestio studente da se ispiti čije je održavanje bilo planirano u terminu od 7. do 14. februara odlažu do daljnjeg, a novi termini polaganja ispita biće objavljeni naknadno. -Dogovoreno je da se odloženi ispiti održene os 17.februara – dodaje profesor dr Predrag Dimitrijević, dekan Pravnog fakulteta. – Prolećni semestar počinje 20.februara pa će ispiti biti smešteni u tom periodu.Inače, studenti ne gube ništa zbog pomeranja ispita i dobiće još koji dan da se pripreme za polaganje, a na ovaj način se ne izlažu riziku zbog putovanja što se posebno odnosi na studente koji nisu iz Niša.
Na Pravnom fakultetu su i juče održani neki ispiti, ali studenti koji putuju i bili su sprečeni da u dolasku, dobiće novu šansu za polaganje ovoh ispita.
-Odluku o pomeranju ispita smo na sajtu objavili tek jutros oko devet sati tako da nismo mogli da pomerimo ispit koji se danas održava, ali studenti koji nisu uspeli da dođu do Niša neće zbog toga biti oštećeni - naglašava dr Dimitrijević.
Na sajtu Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu stoji obaveštenje da će fakultet u periodu od 6. do 11.februara raditi po unapred utvrđenom rasporedu i da će se u to vrem održati i planirani ispiti.Odluka o terminima polaganja ispita za studente van Niša koji zbog nevremena nisu u mogućnosti da polažu ispite u ovom periodu,  odnosno od 1. do 11.februara, naknadno će biti doneta.

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Povezane vesti

Odloženi ispiti na nekim niškim fakultetima

Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2012

Filozofski, Pravni, Medicinski fakulteti i Fakultet umetnosti odložili ispite u januarskom ispitnom roku zbog vanredne situacije. Na ostalim fakultetima nema promene.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.