FMP u polufinalu Kupa Koraća

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2009, 00:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FMP u polufinalu Kupa Koraća

NIŠ - Košarkaši FMP-a iz Železnika treći su polufinalisti finalnog turnira nacionalnog košarkaškog kupa „Kup Radivoj Korać" koji se igra u Nišu. Nakon Partizana i Hemofarma, koji su jučerašnjim pobedama nad Vojvodinom i Borcem mesto u polufinalu već obezbedili, košarkaši FMP-a su večerašnjim trijumfom nad Lajonsima obezbedili priliku da se sutra bore za finale.

Za razliku od prvog dana i prve utakmice u kojoj su igrali Partizan - Vojvodina (87:58) danas se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u niškom „Čairu" okupilo svega 1000 gledalaca. Na to je presudno uticala i (ne) atraktivnost rivala u trećem četvrtfinalnom susretu u kojem su igrali FMP - Lajons.

Hrabri Vrščani

Hrabro je krenuo vršački tim koji je vodio u celoj prvoj četvrtini. U jednom momentu vođstvo Lajonsa je bilo i osam koševa prednosti (16:8) da bi se na prvu pauzu otišlo sa samo jednim košem prednosti za Vrščane.

Uspostavljena ravnoteža je preneta i u nastavak susreta u kojem su se timovi smenjivali u vođstvu, ne većem od dva razlike. Trojkom na minut pre poluvremena Radovan Marković dovodi Lajonse u vođstvo od tri koša razlike da bi uz zvuk sirene Branko Jorović, novom „tricom", vođstvo Vrščana udvostručio, za konačnih 46:40 na poluvremenu.

Tim iz Železnika

Tim iz Železnika je tri puta osvajao kup Radivoja Koraća, ali u sezonama kada je i u Jadranskoj ligi osvajao trofeje i vodio važniju reč no u ovoj. Vrščani su s druge strane neprikosnoveni lider Svislajons lige sa realnim šansama, zahvaljujući pre svega potopu Vojvodine na Jadranu, da se domognu regionalnog takmičenja.

Treća četvrtina protekla je u boljoj igri FMP-a koji tu deonicu dobija 22:13 i u finiš meča ulazi blagom prednošću (62:59). Kako se susret bližio kraju, a hala „Čair" se punila navijačima Crvene Zvezde rasla je podrška sa tribina Lajonsima, ali i prednost FMP-a, koji su sa nekoliko uspešnih šuteva za tri poena razrešili sve dileme o konačnom pobedniku i polufinalisti kupa. Konačan rezulat FMP - Lions 81:68.

Najbolji

U redovima pobednika, FMP-a, najbolji su bili Miroslav Raduljica i Nemanja Protić sa po 14 koševa, dok je u timu Lajonsa najefikasniji bio Radovan Marković sa 19.

Od 20 časova i 30 minuta u poslednjem četvrtfinalu sastaju se Crvena Zvezda - Metalac.

Boris Zelembaba, RTV

Stepandić: Kritika ekipi uprkos pobedi

Trener FMP-a Milovan Stepandić ocenio je večeras u izjavi agenciji Beta, da je, uprkos pobedi nad Lajonsima (81:68) u četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća, nedopustivo što je njegova ekipa u prvom poluvremenu primila 46 poena.

"Lajonsi su nas otreznili u prvom poluvremenu. Teško je igrati protiv trenera sa kojim ste sarađivali", rekao je Stepandić i dodao da je FMP u Niš došao sa ciljem da igra u finalu.

Košarkaš FMP-a Filip Čović dodao je da je njegova ekipa loše počela utakmicu, ali da se ekipa u drugom poluvremenu rezultatski potpuno vratila u utakmicu.

Trener Lajonsa Dejan Mijatović ocenio je da je njegovoj ekipi bilo teško da se prilagodi na čvrstu igru protivnika.

"Moja ekipa se nije dobro adaptirala na igru na ivici faula i mislim da je to presudilo utakmicu", rekao je Mijatović.

Ekipa FMP-a sutra će u polufinali igrati protiv pobednika utakmice Crvena zvezda - Metalac.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRK: Hemofarm teško do polufinala

Izvor: B92, 19.Feb.2009, 00:37

Košarkaši Hemofarma plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto su u četvrtfinalu završnog turnira tog takmičenja pobedili Borac iz Čačka sa 80:75...Hemofarm će u polufinalu kupa igrati protiv Partizana, koji je pobedio Vojvodinu sa 87:58. Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.