Eyot slavi 15. rođendan sa svojim Nišlijama u Narodnom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2023, 19:31

"Eyot" slavi 15. rođendan sa svojim Nišlijama u Narodnom pozorištu

Povodom 15 godina autentične umetničke karijere jedinstveni savremeni srpski džez bend Eyot održaće u nedelju, 26. marta solistički koncert u Narodnom pozorištu u Nišu.

Dobitnik nagrade "Godum" za najbolji džez sastav 2022. godine prema izboru Udrženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije nastupiće u niškom teatru posle pet godina.

Tokom pola decenije Eyot je imao značajne koncerte i turneje, a sada najavljuje šesti studijski album >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koji će biti snimljen i objavljen za PGP-RTS do kraja godine.

Bend je koji može da pohvali zapaženom međunarodnom karijerom - nastupao je u više od 20 zemalja širom sveta, a aktivan je i na domaćoj sceni. Pobednik je takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcase 2012 takmičenja (Kan, Francuska), najznačajnijeg muzičkog sajma na svetu.

Nacionalna platforma Srbija stvara je nedavno uvrstila Eyot na listu svojih kreativnih ambasadora. Deceniju rada niški bend je obeležio koncertom na vrhu Suve planine jedno od najvećih muzičkih dostignuća.

Koncert počinje u 20 sati.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Pozorišta, a koštaju 1.000 dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poznati srpski džez bend Ejot slavi 15. rođendan u niškom Narodnom pozorištu

Izvor: Danas, 21.Mar.2023, 10:25

Povodom 15 godina autentične umetničke karijere, savremeni srpski džez bend Ejot (Eyot) održaće u nedelju 26. marta solistički koncert u Narodnom pozorištu u Nišu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.