Egipatski slikar drži predavanje u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 18.Sep.2018, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski slikar drži predavanje u Nišu

Predavanje na temu saradnje Srbije i Egipta na polju umetnosti, zainteresovani građani moći će da prate u sredu 19. septembra od 13:30 u Oficirskom domu u Nišu, a kako najavljuju na gradskom sajtu, govornik će biti egipatski umetnik Ibrahim Ghazala.

Ghazala je, kako navode, vizuelni umetnik, slikar, profesor umetnosti i pisac, a poznat je po svom tipičnom stilu i bogatim toplim bojama.Foto: Plakat/ni.rs

Njegova umetnička dela verno prikazuju egipatski pejzaž, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lepotu koju vidi u prirodi, kao i strast prema boji - piše na sajtu grada.

Diplomirao je na Fakultetu likovnih umetnosti u Kairu i docent je na Fakultetu likovnih umetnosti u Miniji. Više puta je izlagao samostalno i učestvovao u kolektivnim izložbama u nekoliko evropskih i arapskih zemalja.

Njegove slike, dodaju, pronašle su put do različitih muzeja u Egiptu i do privatnih kolekcija u Egiptu i inostranstvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.