Džudisti Kinezisa sa dva poraza završili Ligu Evrope

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2019, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džudisti Kinezisa sa dva poraza završili Ligu Evrope

Posle dva peta mesta u Ligi Evrope, džudisti Kinezisa su svoje treće učešće završili već u grupi pošto su pretrpeli dva poraza. Trener niške ekipe Nemanja Stanković kaže da su u tesnim porazima u Lisabonu odlučivale nijanse.

Nišlije u Portugalu; foto: DžK Kinezis

U konkurenciji 11 evropskih klubova Kinezis je oba meča u grupi izgubio rezultatom 3:2. U prvom meču Nišlije su izgubile od Arisa i to zlatnim bodom u poslednjem meču. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com <<

U kategoriji do 66 kg Gruzijac Tornike Nagliašvili doneo je Kinezisu prednost od 1:0, a onda je Andrija Milenkovic (do 73 kg) napravio iznenađenje i dobio Azoidisa koji ima evropsku medalju.

U trećem meču (do 81 kg) Jovan Niškanović je vodio na dve kazne, ali je izgubio iponom, a u četvrtoj borbi (do 90 kg), Kinezis je na tatamiju predstavljao Miroljub Ivezić koji je poražen.

Peta borba je odlučivala (+ 90 kg) - Kirgistanac Jurij Krakovjecki vodio je na kaznu više, ali je takmičar Arisa u poslednjim sekundama došao do pobede (3:2).

Trener niškog kluba Nemanja Stanković je rekao da, iako rezultat nije došao, prikazanim borbama niški takmičari nisu razočarali.

U obe borbe su nijanse odlučivale, a nedostajalo je i malo sportske sreće. U prvom meču smo našim greškama dozvolili da nam izmakne pobeda. Posebno bih pohvalio Andriju Milenkovića, koji je savladao nosioca evropske seniorske medalje i pokazao da je put koji smo kao klub odabrali ispravan. Naše je opredeljenje da se oslanjamo na decu koja su ponikla u klubu i da od njih stvaramo vrhunske džudiste, sportiste i ljude - rekao je Stanković.

U drugom meču protiv Olimpa iz Krasnodara Nišlije su takođe izgubile sa 3:2 pošto su pobedili u najlakšoj i najtežoj kategoriji.

Prvo mesto u Ligi Evrope osvojili su džudisti Fajtera iz Tbilisija, drugi je Susi iz Francuske. Aris iz Soluna i nemački Abensberg osvojili su bronzane medalje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.