Dvorište Prve niške gimnazije dobilo novi izgled

Izvor: JužneVesti.com, 31.Mar.2023, 16:58

Dvorište Prve niške gimnazije dobilo novi izgled

Kako bi popularizovali zaštitu životne sredine školsko dvorište Prve niške gimnazije “Stevan Sremac” oplemenjeno je četinarima i ukrasnim kamenčićima, a učenicima se najviše dopala nova pametna klupa sa solarnim panelom za punjenje telefona.

Učenici dobili pametnu klupu; foto: S. V. Sadnjom 59 četinara, zamenom starih i osušenih sadnica i postavljanjem ukrasnih kamenčića u prakovskom delu, na ulazu u školu, dvorište Gimnazije “Bora Stanković”, kako kažu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << učenici, izgleda lepše. Zajedno sa svojim profesorima, oni su učestvovali u uređivanju, a kako kažu najviše im se dopala pametna klupa koju su dobili od Gradske opštine Medijana.

Učestvovali smo svi zajedno u uređivanju. Naša ustanova zaslužuje ovakvo dvorište, drago nam je što smo ovako nešto uradili za našu školu. Sada imamo lepo dvorište, ali i pametnu klupu koja nama mladima mnogo znači jer tu možemo da punimo telefone - kažu učenice prvog razreda Gimnazije.

Rado učestvuju u akcijama; S. V. Srednjoškolci kažu da već dosta znaju o ekologiji jer, osim što o tome uče na časovima biologije, oni rado učestvuju u akcijama gde praktičnim primerom pokazuju ono što su naučili. Učenik druge godine kaže da je rezultat toga čista škola.

Pored učenja, imamo dosta radionica i razmena učenika gde primenjujemo ono što smo naučili, ali i razmenjujemo iskustva i stavove o ekologiji. Smatram da, ne samo ja, već većina učenika, imamo razvijenu svest o zaštiti životne sredine što može da se vidi po tome da nam je škola uvek čista. Nikada nisam primetio đubre bačeno pored kante, a osim nas tu su i radnici koji održavaju školu i okruženje čistim - ističe učenik.

Škola radi na podizanju svesti o zaštiti životne sredine; foto: S. V. Direktora škole Jelena Milošević ističe da se u Gimnaziji aktivno radi na podizanju svesti o zaštiti životne sredine, a osim na časovima biologije, učenici o ekologiji mogu da uče na predmetu primenjenih nauka.

Konstantno i kontinuirano je podizanje svesti, imamo i izborni predmet koji se zove “primenjene nauke” i tu se učenici edukuju o ekologiji. Osim toga, svakodnevno uče i na drugim časovima, ali i van škole što je presudno za njihovu svest. Koliko su svesni toga i koliko rade na tome vidi se po izgledu našeg dvorišta i škole - kaže direktorka.

Gradska opština Medijana je u saranji sa Rotarakt klubom "Niš - Konstantin veliki“ realizovala akciju uređenja dvorišta, a većnik Opštine Ivan Nikolić najavljuje da će u narednom periodu urediti i dvorište Ekonomske škole u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.