Dve premijere, gostujuće predstave i jubilej niškog glumca očekuju Nišlije u maju u Narodnom pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Maj.2023, 20:20

Dve premijere, gostujuće predstave i jubilej niškog glumca očekuju Nišlije u maju u Narodnom pozorištu

Pretpremijerom predstave Seme, čiji tekst i režiju potpisuje Miroljub Riki Nedović, u četvrtak, 4. maja započeće majski repertoar u niškom Narodnom pozorištu. Sledećeg dana, na premijeri, ovaj glumac niškog teatra obeležiće 40 godina umetničkog rada. Druga premijera u maju biće opera Čarobna frula u koprodukciji Niškog simfonijskog orkestra i Narodnog pozorišta.

Nakon pretpremijere i premijere predstave Seme, u nedelju, 7. maja biće odigrana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << predstava Dok nas smrt ne rastavi, po tekstu Mire Furlan u režiji Predraga Mikija Manojlovića.

U ponedeljak, 8. maja, od 19:30 na repertoaru je Sladoled u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, dok će 9. maja biti odigrana prva repriza predstava Seme, koja će biti na repertoaru i 10. maja - najavili su u Niškom pozorištu.

Mjuzikl Neki to vole vruće, koji je nastao po motivima istoimenog filma na repertoaru će biti u četvrtak, 11. maja od 20 sati, dok će 12. maja biti odigrana predstava Lice u režiji Vasila Vasileva.

U subotu, 13. maja od 20 sati biće odigrana predstava San o zavičaju (Neviđeno folk snoviđenje) Milana Neškovića, zatim 16. maja od 20 sati Lekcija u režiji Aleksandra Kovačevića - kažu iz Pozorišta.

Četvrtak, 18. maj od 20 sati rezervisan je za koncert grupe Lutajuća srca, dok će u petak pred Nišlijama biti odigrana predstava Votka i Šampanjac, Ateljea 212 i UK "Vuk Stefanović Karadžić" iz Beograda.

U sredu 24. maja sledi nova premijera nastala u koprodukciji Niškog simfonijskog orkestra i Narodnog pozorišta Niš Čarobna frula. Režiju potpisuje Ivan Vuković, a dirigent je Dejan Savić. Ista predstava biće odigrana i dva dana kasnije u petak od 20 sati - kažu iz niškog Narodnog pozorišta.

Predstava Noćna frajla u režiji Branislava Mićunovića biće odigrana u subotu, 27. maja od 20 sati, kao i dva dana kasnije u istom terminu.

Majski repertoar završava se u utorak 30. maja, kada će od 19 sati biti održan Festival dečije muzike Majska pesma.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.