Dve premijere, gostovanja i 20 predstava u martu u niškom Pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 01.Mar.2024, 12:15

Dve premijere, gostovanja i 20 predstava u martu u niškom Pozorištu

Tokom marta u niškom Narodnom pozorištu biće prikazano 20 predstava, od kojih će neke biti i dva puta izvođene. Na repertoaru koji će početi u nedelju, 10. marta od 20 sati otvoriti pretpremijera predstave Koštana Bore Stankovića, naći će se i gostujuće predstave, plesni koncert, veče filmske muzike, kao i finalno takmičenje za Frankofonu pesmu.

Nakon pretpremijere predstave Koštana koja će otvoriti repertoar Narodnog pozorišta Niš, publika će već >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << narednog dana, u ponedeljak, 11. marta moći da prisustvuje i premijeri predstave, a u utorak, 12. i sredu, 13. marta i reprizama predstave čiju režiju potpisuje Jana Maričić.

U petak, 15. marta zakazana je predstava po tekstu Aleksandre Jovanović Prasetina na 178 načina, koja će ponovo biti na repertoaru 26. marta. U subotu, 16. marta Contra Dance Studio održaće plesni koncert na pozornici Pozorišta.

Nedelja, 17. mart rezervisana je za novu premijeru. U pitanju je gostujuća predstava The Party II Nataše Ilić i reditelja Aleksandra Marinkovića. Zainteresovani će i narednog dana moći da pogledaju predstavu.

Kokoške Žarka Jokanovića i reditelja Marka Jovičića na programu su u utorak, 19. marta, dok će u sredu, 20. marta biti odigrana predstava Afera nedužne Anabele koju je režirao Igor Pavlović po dramskom tekstu Velimira Lukića.

U četvrtak, 21. marta pozorišna publika moći će da pogleda predstavu San o zavičaju (neviđeno snoviđenje), dok će u petak, 22. marta na programu biti predstava niškog Akademskog pozorišta Medved i prosidba koju je po tekstu Antona Pavloviča Čehova režirao Meto Jovanovski.

U subotu, 23. marta biće održano Veče filmske muzike - Boje Noći koje će izvesti Art Teme iz Beograda, a nakon dana pauze, u ponedeljak na repertoaru će se naći predstava Neki to vole vruće u režiji Aleksandra Marinkovića.

Predstava Seme po tekstu i režiji Miroljuba Rikija Nedovića na programu će biti u sredu 27. marta, dok će narednog dana biti izvedena gostujuća predstava Svet bez žena u koprodukciji Bitef festivala, i Centra za kulturnu detoksikaciju iz Beograda.

U petak 29. marta biće izveden Dekameron koji je nastao u koprodukciji JU Gradskog pozorišta Podgorica, Kulturnog centra Bar, Festivala Barski ljetopis i Narodnog pozorišta Niš. Ista predstava na programu će biti i narednog dana.

Poslednjeg dana marta od 9 do 17 sati biće održano finale Frankofone pesme koju organizuje Francuski institut u Nišu, a od 20 sati predstava Sladoled po tekstu Mirka Garvana, dok režiju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović.

Sve predstave počinju u 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pozorišni mart u Vršcu: Repertoar po meri publike, otvaranje kamerne scene, 100 godina Koštane…

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 01.Mar.2024

VRŠAC – Martovski repertoar Narodnog pozorišta „Sterija“ je spreman, a njegova realizacija počinje u ponedeljak 11. marta kada kreće program radnog naziva „Pozorištem za obrazovanje mladih“. Uz podršku lokalne samouprave, angažovanje pozorišne organizacije i uz saradnju sa prosvetnim...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.