Dve bronzane medalje za mlade Nišlije na naučnoj olimpijadi u Bocvani

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2018, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve bronzane medalje za mlade Nišlije na naučnoj olimpijadi u Bocvani

Pokazavši izuzetno znanje iz prirodnih nauka, dvojica učenika niške Gimnazije “Svetozar Marković” nagrađeni su bronzanim medaljama na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi, koja se održavala u Bocvani u Africi.

Učenici Luka Carević i Aleksa Đorđević, koji su u proces takmičenja ušli kao učenici odeljenja za talentovane matematičare prestižne niške Gimnazije "Svetozar Marković", kako objašnjavaju u ovoj školi bili su među onima koji su predstavljali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Srbiju u naučnom "okršaju" protiv 100 zemalja u Bocvani.

Roditelji navode da se Luka i Aleksa iz ove afričke države vraćaju sa bronzom.

Srbiju je na ovoj Olimpijadi predstavljalo šestoro učenika 1. godine, koji su se nakon srpske Fizičke olimpijade održane maja 2018. plasirali ispred tada 8. razreda. Usledilo je izborno takmičenje za Međunarodnu olimpijadu u oktobru 2018. gde je učenicima pored fizike dodato gradivo i iz hemije i biologije. Naša deca su dobila pojedinačno po bronzanu medalju - navodi jedan od roditelja.

Roditelji dodaju da su im na takmičenju testove prevodili profesori ispred Društva fizičara Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.